Gatufoto i Manchester - "Blog all about it!"

Är ju inte bara gatufotograf när jag är i Manchester utan även en turist på semester. En kombination av sysslorna blir det när jag bestämmer mig för att kolla stadens museer. The People´History Museum är först ut. Tar sen en långpromenad längs River Irwell ut till the Salford Quays och the Lowry. Lowry är ett slags motsvarighet till Kulturhuset i Stockholm. Konst, teater och café i huvudsak.

På "Fotospår" är det precis vad jag gör: bloggar om allt jag gjort och upplevt i Manchester

Tvärs över floden ligger the Imperial War Museum som visar krigets vansinne i en modern utställning och några gånger per dag släcks lamporna och en imponerande bildshow tar vid. Bilder tagna under blitzen kombineras med intervjuer av de som drabbades av den. I en specialutställning tas krigskorrespondenternas villkor förr och nu upp. "Krigets första offer är sanningen".

En typisk Manchestergata. I bakgrunden skyltar gayaffären RoB. Manchester har den livligaste gayscenen i norra England.

Vaknar kl sju varje dag, äter hotellfrukost kl 8 och knallar iväg kl 9. Denna dag är jag  på gående eller stående fot cirka åtta timmar, knäcker väl knappa två mil och det är mer som ett jobb. Men lustfyllt. 

"Invest in the children. They are our future!"

Ännu har jag inte riktigt kommit in i det, de bra bildmöjligheterna har ännu inte yppat sig. Men de kommer!

På "Fotospår" beskriver jag i dubbla inlägg bland annat mina museibesök mer ingående och ni får även några riktiga skräpbilder. Bokstavligen! Bara för er som vill, övriga får stanna hemma.

Inlagt 2011-07-16 10:48 | Läst 2176 ggr. | Permalink
Så är det: det är bara att fortsätta plåta, så dyker pärlorna upp. Har du bara fujin med dig?
Svar från mattimer 2011-07-16 11:26
Absolut, bara att nöta på och ha ögonen öppna. Både för det som syns och för det som ännu inte uppenbarat sig. Canon 5DmkII var med hela tiden och allteftersom veckan gick kom den mer och mer tillanvändning. Tyckte den funkade bäst av de två ute på gatan, Fujin körde jag för motiv där jag hade tid på mig respektive behövde en liten tyst rackare. Tack Peter, för titten. Kul att du hänger med ;-) Hälsningar Matti
Härliga bilder Matti! ...och trevligt läsning i Fotospår (även om jag har strul med formatet... jobbdatorn med Explorer). Stan ser ut att ha passat dig bildmässigt!

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2011-07-16 11:30
Tråkigt med formatproblemen, men kul att du hänger med i mina Fotospår. Manchester var helt okej. Satt i går kväll och kollade, hittade ett gäng bilder till som håller för publicering. De riktiga pärlorna var få, kanske bara en enda. Ska bli kul att se om det bara är jag som ser "storheten" i den. Den kommer så småningom, både här och där. Tack Peter. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?