Gatufoto i Manchester - "Just go ahead!"

Efter frukost på hotellet är det dags för en först tur i Manchester. Samma väder som i Stockholm, det vill säga t-shirtvarmt. Plockar upp en karta på Visitor´s Centre men går ändå utanför dess täckning för att kolla de södra förorterna. Här ligger bland annat the Moss side som bara för ett par år sedan såg antalet skottlossningar nå toppsiffran 146. I dag är det vardagsdött. Ser just inga alls.

Har lite besvär till en början att tajma pubarnas matserveringstider och kommer antingen för tidigt eller för sent. Hittar senare ett par pubar där jag kan äta när som helst under dagen. Besöker tågstationerna Deansgate, Piccadilly och Victoria. Har gillat järnvägsstationer ända sedan jag såg Monets "Gare de Saint Lazare". Deansgate är mer en ruffig pendelstation med mörka gångar och trappor upp till tågen. De övriga två är stora och med de typiska välvda fackverkstaken över spåren.

Mörkt! Fotat med X100 som här ger lite mysbrus :-)

Stationsvärdinnan ser mig fota och frågar om jag har tillstånd: "For security reasons", förtydligar hon. Frågar därför snällt stationsföreståndaren bakom sin lucka och det är ju inga problem. På Piccadilly station frågar jag en bobby om jag behöver tillstånd. "No, just go ahead!" När jag kommer till Victoria känner jag att jag inte behöver fråga, men bilderna blir ju inte bättre för det.

Mer från Manchester hittar ni fo(r)tlöpande på "Fotospår".  Välkomna att nöta asfalt och betong med mig!

Inlagt 2011-07-14 14:05 | Läst 2073 ggr. | Permalink
Trist att stationerna heter likadant som i London. Hade jag bestämt, så hade de döpts efter gamla Unitedhjältar: George Best Station, Bobby Charlton Station osv. vid närmare eftertanke så hade kanske inte city-fansen uppskattat det. Hursomhelst, så undrar jag om varför den näst sista bilden är så extremt brusig. Har ju inte tillgång till exif, utan frågar artigt. Iso 8900000?.../PE
Sven Goran station, kanske?!
Bruset kommer sig av följande, i det närmaste ideala (höll på att skriva geniala), inställningar: ISO 2500, f 6,4 och 1/250. Så nu vet du det :-) Det så bra ut på displayen.
Tack för kommentaren, Peter. Hälsningar /Matti
Får lite Eskilstunakänsla inför skildringen och bilderna. Vardagsdött är det här också sa Bull. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-07-14 15:33
Brukar inte Eskilstuna kallas "lilla Manchester"?
Tack för titten, Nilserik! Hälsningar /Matti
Nu börjar det likna nåt! Häääärliga bilder, Matti! Både med och utan den mänskliga närvaron.
Och apropå utan... du säger att det var T-shirtvarmt. Hoppas du hade mer på dig än T-shirten, för annars förstår jag bättre stationvärdinnan att hon frågade om du hade tillstånd!
Cheers mate.
/T.
Svar från mattimer 2011-07-14 20:45
Hade oftast skjorta, ibland med grön Fjällrävenjacka ovanpå. Så det var nog inte därför. Kul att du gillade bilderna. Kollar lite mer noga på vad jag fick med mig hem och… Det kommer mera! Mest på "Fotospår". Tack för att du tittade in, Tim. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver