Gatufoto i Manchester - avgång

Hemma igen efter en vecka i Manchester. Varför Manchester? Mest kanske för att "alla andra" åker till London, särskilt denna sommar med gatufotofestivalen där. Jag gillar gamla industristäder, med stora, maffiga tegelkåkar typ Münchenbryggeriet i Sthlm.  Manchester gör mig inte besviken.

Härligt med den nya tekniken, när man kan sitta hemma och fixa biljetter till flygbussen, till flyget och boka hotell. Känns fortfarande lite lattjo att komma med utskrifter till buss och flyg. Arlanda har drivit det längre med själv check-in. Här skiter det sig lite då det inte är helt logiskt för mig vilken sifferkombination som ska knappas in. Den jag väljer är för lång för systemet men på sida två finns en kombinerad bokstavs- och sifferkombination som funkar. Sen rullar allt på ända upp på rummet.

Tar en kort sväng första kvällen med ett pubbesök som sig bör. Puben är helt öde sånär som på bartendern, ett gäng musiker och så gatufotograf Merilaid. Är inte kvar länge, går hem och laddar för nästa dag.

Då jag ägnar större delen av min dagtid åt att knalla runt på stan och fota blir det ett gäng bilder som följer med hem. De räcker till många avsnitt i min manchesterberättelse som börjar i dag. Dessa stycken publiceras fortlöpande på "Fotospår", lite då och då dyker det upp ett inlägg här. Första avgång i detta nu. Välkomna att följa med!

Inlagt 2011-07-12 15:41 | Läst 1917 ggr. | Permalink
Härligt! Gillar England så det ska bli spännande att följa. :-)
Har själv funderingar på någon stad i England/Skottland. Jag älskar havet så det lär bli någon kuststad. Fast inte i år. :-)
Svar från mattimer 2011-07-12 17:50
Engelskan är ju det språk vi i allmänhet fixar bäst, så jag har hittills mest varit i olika engelskspråkiga länder, flest ggr i Irland, men även besökt Skottland och Nya Zealand. Det här var första besöket i England sen tågluffningsåret 1972. Hade jag råd skulle jag tagit en vecka till, men i någon annan stad.
Tack för kommentaren, Monica. Hälsningar /Matti
Ska bli kul att följa dina "spår". Själv har jag bara varit i London, vilket är utmärkt för gf, och tanken är att om jag skulle åka till Manchester, så skulle det vara mest för att se United, som jag följt sen barnsben, spela. Fast dina bilder kanske övertygar mig att åka dit av foto-skäl :)
Svar från mattimer 2011-07-12 19:35
Tack för kommentaren Peter. Håller på och gå igenom bilderna så jag vet inte om jag ska vara jättenöjd eller bara så där. Få se vad kommentatorerna tycker. Men bara att se andra skyltar, ord på väggar och bussar, gör ju mkt. Få klubbtröjor i stan annars, men mycket märkessportkläder. Såg Man U-arenan på håll, mäktig byggnad! Hälsningar /Matti
Två fönsterreflektioner av klass! Den sista t.o.m magnifik... Välkommen hem Matti och det ska bli kul att se dina bilder!

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2011-07-12 19:36
Han såg grym ut, på den undre. Och jag fick gå tillbaka och smygfota en gång till då första skottet klickade. Är säker på att han såg vad jag sysslade med. Tack Peter. Hälsningar /Matti
Välkommen tebax, Matti! Vi sågs inte där som du kanske märkte ,-)
Har själv varit överallt i Storbritannien, känns det som, utom just Manchester. Håller med om maffiga industribyggnader och -miljöer. Ska kolla mer på Fotospår.
/Tim
Svar från mattimer 2011-07-13 21:46
Vaf..! Jag som spanade efter dig vid vartenda gathörn, åsså var´u inte ens i stan!
Nä, Manchester var helt okej men det var ju inte lättare att få till bra bilder där. Men bra motion i ny omgivning fick jag ju. Tack för kommentaren, Tim. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?