Gatufoto - Är det en Leica? Nej, det är en Fuji X100!

Har gett mig den på att kunna lira med Fuji X100 innan jag drar till Manchester. Så de senaste veckorna har den varit enda kameran när jag gatufotat på stan. Och det går bättre och bättre. I dag åker jag in för att köpa mig en så´n där rullväska. Skippar idén att ta den ombord på flyget utan köper en 65 liters.

Tittar till loppmarknaden på Hötorget igen, loksom förrasöndagen. Och precis som då kommer jag därfirån med en fotobok. Då Cato Leins porträttbok, nu "Ljuset och rummet", Rom fotograferat av Lennart af Petersens och med essäer av Jesper Svenbro. 80:- här, 286:- på Bokia, så jag är nöjd.

Nere på en bänk i tunnelbanan sitter en äldre man. "Är det där en Leica?" "Nej det är en Fuji med retrostuk." "Fan, va likt! Jag är en gammal pressfotograf, har bevakat fem OS. Jag var en cyklande fotograf, hade inget körkort." Sen pratar han lite om Pressens bild som blivit ScanPix. Det gillar han inte.

Mitt tåg rullar in och jag fortsätter hem.

Plåtade en del porträtt, inga märkvärdigheter alls. Övriga bilder från i dag och lite mer text finner ni på "Fotospår". Välkomna!

Inlagt 2011-06-12 15:30 | Läst 3311 ggr. | Permalink
Kul möte med den gamle pressfotografen :-))
Svar från mattimer 2011-06-12 17:15
Som flera före mig vittnat om: retro är kontaktskapande. Tack Claes. Hälsningar /Matti
Snyggt Matti - nu börjar du fota dem framifrån utifrån regeln "Spit them in the face". Helt rätt. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-06-12 17:15
"No spitting on the Bus!" Tur att jag plåtade på tunnelbanan :-) Tack, Nilserik. Hälsningar /Matti
Nils-Erik Larsson 2011-06-12 18:10
Är Manchester en bra stad för gatufoto? Kanske inte lika turistpräglad som London. Ser fram emot din gatubilder. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-06-12 21:42
Alla åker ju till London, så då åker väl jag till Manchester, tänkte jag. Har ingen aning om hur staden är ur gatufotosynpunkt. Förväntar mig komma hem med bra gatufoto, bra att sätta lite press på sig själv :-). Hälsningar /Matti(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?