Gatufoto - soppatorsk med X100

Jobbar vidare med att lära mig Fuji X100:an. En får vara noga med inställningarna, det är klart. Sen har jag lite svårt att se siffrorna med mina närsynta ögon. Solen hjälper inte heller till.

Fåniga omslagsbilder på böckerna i hyllan, tycker jag.

Det blir ett boktema i dag. Långledigheten gör att jag läser och läser och de tre pocketböcker jag köpte bara häromdagen är snart lästa. Tittar därför in i Pocket Shop i Götgatsbacken. Köper inget men ser en hel del jag  nog kommer att införskaffa senare. Bland annat musikjournalisten Nick Kents bok "Apathy fort the Devil".

Engelskan kan vara bra att öva på inför sommarresan. Den ännu olästa är på ingles, handlar om Tom Waits.

Böcker som är bra, läser man om och om igen. Eller gör man? Här ett tummat ex iaf.

Får så småningom soppatorsk och tvinga vända hem till laddaren. Nya tag i morgon. Med fulladdat batteri.

Fler X100-bilder från i dag, och en helt annan story,  i min blogg "Fotospår". Vill ni titta in, är ni välkomna.

Inlagt 2011-06-04 17:09 | Läst 3118 ggr. | Permalink
Jag vet inte vilka inställningar du hade svårt att se i kameran, men jag undrar om man kan se de vanligaste inställningarna, dvs slutartid, bländartal, ISO och program, i den elektroniska sökaren? Det hade kanske underlättat vid stark solsken ute.
Svar från mattimer 2011-06-04 19:58
Inställningarna syns bättre i sökaren än på displayen, fast även det senare beror på vilken infovisning du valt. Växlar man mellan A, S, P och M får man kolla ISO bl a så man inte har t ex ISO 4000 inställt efter besök i ljussvaga miljöer. Sen kör jag då och då snaps from my hip när det måste gå snabbt och då kan det som sagt vara svårt att se inställningarna. /Matti
Benganbus 2011-06-04 20:47
Låter lovande det här! ;) ;)
X100 är litet bökig att använda!? :)
Visst e en M Leica lättare att använda! :)
B)
Svar från mattimer 2011-06-04 20:52
Bökig? Bara ovana! Och en M Leica? Framkalla, kopiera och scanna, enklare? Nä, med X100 är det som med alla kameror, det kommer an på snubben bakom :-) /Matti
Rei Trulsson 2011-06-04 20:54
Ok, det är ett dilemma när inställningsinformationen bara kan visas i sökare eller på display. Då gäller det att man är förberedd och har stenkoll på vad man ställt in. Det är smärre problem i det stora hela, men nog så irreterande om det någon gång utfaller på något resultat. :-)
Hur går det med X100? Är du nöjd eller? Såg på hemsidan att du refererade till Christophe Agou, diggar honom stenhårt! Du har också blivit duktig på att gå nära Matti!

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2011-06-06 09:56
Betr X100 får jag återkomma när jag kan skilja handhavandefel från kamerabrister, om jag någonsin kommer dit :-) Jag vill kunna ta snaps framförallt.
Nära skjuter ingen hare, det vill till att det blir intressanta bilder också. Visst, något schysst porträtt får jag till, men…
Tack för kommentaren, Peter.
Hälsningar /Matti(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver