Gatufoto - ett stopp på Gullmars

Solen skiner, vårvärmen är tillbaka och livsglädjen återvänder efter en veckas iskyla. Eller är det bara för att det är fredag?

Ja ja, vilket som. Stannade till på Gullmarsplan på vägen hem och skottade lite gatufoto. Det är lätt att fascineras av vimlet. Alla som ska hit eller dit, hem eller bort, upp eller ner, in eller ut. Häftigast är de som inte vet, som bara står där mitt i rusningen. Och har man inte bråttom själv, kan man ju stå och le åt dem som placerar sig antingen precis utanför spärrarna, eller just innanför, och triggar alla stressade till vansinne. Ibland, rätt sällsynt, kan man beundra hur vi människor ändå klarar av att mötas, korsa varandras riktningar, hur vi hinner stanna eller väja när någon tvärstoppar precis framför dig. Eller hur massan löser problemet just vid Gullmars, på perrongen när ett tåg töms på folk som vill upp samtidigt som folk väller ner och vill hinna med tåget in mot stan - och det bara finns tre rätt trånga dörrar. 

Det blir inget vid Slussen, min buss står inne så jag joggar lätt till busshållplatsen och  kliver på. Har ju ett fredagsmys att hinna hem till :-)

Fler bilder på "Fotospår". Trevlig helg!

Inlagt 2011-05-06 20:04 | Läst 1963 ggr. | Permalink
Ja nu verkar det som värmen är på g igen, både på gott och ont. Själv är jag inte direkt någon som gillar värmen , så jag får hoppas den kommer sparsamt framöver.
Jag gillar dina bilder från Gullmars, bild ett blev nog favoriten den här gången. Speglingen på mannen, där man inte vet om det är kvinnan som han iakttar eller rentutav kanske fotografen.
Ha en bra helg Matti/Sven

Ps.skickar ett mail ang en fråga.
Svar från mattimer 2011-05-06 21:54
Tack, Sven. Lyckades undvika det där fönstret du vet, där man får spåren i bakgrunden :-) och tog lite bilder från bussterminalen och perrongen. Ha en bra helg du med. Hälsningar /Matti
Hahaha! Vilken naturlig och förväntad utveckling: "Östgöta Enskilda Bank byter nu namn till Danske Bank"!
Ska man skratta eller gråta?
/tim
Svar från mattimer 2011-05-07 07:04
Det är inte bara rödpölser de slukar, danskarna, utan även små svenska banker. /Matti
Vilka enorma fötter/skor han har som tänder en cigg på nedersta bilden. Eller är det bara jag? Fötterna står i direkt proportion till... Nä, inte här!
Dina betraktelser vid Gullmars är spot on. Mycket bra formulerat. Nu slipper JAG skriva om just det.
Alltid lika trevligt att läsa dig, Matti. Tack.
/tim
Svar från mattimer 2011-05-07 07:05
Tack för att du tog dig tid med mitt blogginlägg, Tim. Man har ju ofta anledning att reflektera över den mänskliga myrstacken. Hälsningar /Matti
Malin Ellinor Jochumsen 2011-05-07 09:16
Fötter står inte alltid i direkt proportion till... ;-) men bloggen är väldigt bra oavsett hälsar Malin och Mirja som har ett hundratal stridsvagnar som mullrar förbi nedanför fönstret i full övning för segerdagen på måndag. Nu väntar vi på stridsflygen och deras fantastiska formationsflygningar.
Svar från mattimer 2011-05-07 11:26
Tack, Malin! Kul att ni finner läsningen värd tiden. Ska försöka mullra ut i ett vårvarmt Stockholm vad det lider. Håll utkik efter resultatet :-) Ha det kanon därborta! Hälsa alla! /Matti



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?