Gatufoto - Första maj

Kämpar ner latmasken och ger mig ut på en gatufototur med Slussen som utgångspunkt. Kollar "Årets bilder" på Galleri Kontrast. Har just plöjt boken "Kreativ fotografi" (George Barr) och kollar på bilderna med nya ögon. Med glasögon på funkar illusionen. Finner en hel del bra, till och med prinsessbröllopsbilderna har något att ge. Många av dem är plåtade backstage vilket gör det intressantare.

Sesam, öppna dig!

Drar mig upp mot Medborgarplatsen. Hör rockmusik och talkörer, vänsterpartiet samlar sig för sitt första majtåg. Plåtar lite folk, och rockbandet, innan jag tar en runda mot Södra station. Ett vackert gammalt hus på Björngårdsgatan gör mig nyfiken. "Till Oscar I:s minne", står det över entrén. Nu är huset omgärdat av staket och gården är uppgrävd. Det lär ha med Citybanan att göra.

Fröken Söt stod och njöt (skyltdockan i bakgrunden, alltså)

Tar St Paulsgatan tillbaka och kommer mitt på demonstrationståget. Minns början på 1970-talet, första majdemonstrationer och demonstrationer mot Vietnamkriget, Almarna med mera.

Demonstrerar för glass och ballonger?

Ingen skön vårdag detta, fyser lätt i snålblåsten och åker hem.

Som vanligt hittar ni fler bilder och hela storyn på "Fotospår".

Inlagt 2011-05-01 17:02 | Läst 1900 ggr. | Permalink
Håller med, ingen skön vårdag idag. Höll mig själv inne idag så det passade bra att jag fick se hur det ser ut där ute idag via dina bilder ;-)

Lite avundsjuk på er i Stockholm och möjligheterna till alla utställningarna som finns där.

Sista bilden gillar jag mest, klart ungarna ska demonstrera för glass och ballonger ;-)
/Janne
Svar från mattimer 2011-05-01 18:05
Ja det är bra drag i Sthlm vad gäller fotografi. Och är det kallt så kan man ju alltid slinka in i värmen på Moderna eller Fotografiska. Tack för titten, Janne. Hälsningar /Matti
Jag frös i snålblåsten redan innan jag kom iväg. Är det konstigt att man längtar bort nån gång. Till Stockholm! Fast inte pga värmen då förstås.
Översta bilden har det du och jag har diskuterat innan och som jag tycker du får till ofta - interaktion. Det är mer än en person i dom andra bilderna också, men ettan är mer distinkt i mina ögon och jag upplever en humor (som säkert inte finns egentligen, men jag ser den).
Inte för att bilden på tjejerna med ballongerna inte är bra - för det är den. Mycket t o m.
/tim
Svar från mattimer 2011-05-01 20:32
Jag satte mig på solsidan i bussen in för att få upp kroppstempen, sen tog det inte många minuter efter avstigningen förrän jag var frusen igen. Runt Medis hände det så mkt att jag glömde bort att frysa men kylan kom tillbaka när jag avlägsnat mig därifrån.
Som så ofta är det ungarna som räddar dagen. Översta: tycker den äldre mannen ser lite lurig ut när han inte låtsas se hur tjejen sliter för att få upp dörren. Kanske är det han som låst den för att jävlas lite?
Tack för tankarna, Tim. Hälsningar /Matti
Kul bild på fröken Söt längs bak i folkvimlet. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-05-02 11:18
Ja där stod hon och skanderade: vi vill ha sex, vi vill ha sex, vi vill ha sex timmars arbetsdag!
Tack Nilserik! Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?