Gatufoto i rusningsmörker

Har ägnat mig åt att fotografera mina medresenärer när de passerar genom Slussen, som verkligen slussar folk åt alla håll. Passerar här själv på väg till respektive från jobbet. Fuskar med en bild, den är från gamla stans tunnelbanestation.

Kör lite olika stuk på bilderna. Och de är tagna vid olika tidpunkter. Dock ingen i morgonrusningen, då vill jag liksom de bara hinna med tunnelbanan och sen bussen vid Gullmars. Och att åka in tidigare, nä det har jag inte hunnit. Har min morgonespresso och -sudoku att ta hand om.

Jag står där och kikar, försöker få folks ansikten att synas, att få dem dra åt samma håll, eller helt olika håll. Eller inte alls.

Ibland blir det mörkt, men det gillar jag. Den uppmärksamme ser att det är samma personer som i bilden innan.

I bilden nedan låter jag dem bara skymta. Gillar sån´t också.

Och till sist en bild mer i Daido Moriyamas stil. "Jerkyblur" eller vad den nu fick heta i begynnelsen. Och som någon kanske redan gissat - ja, jag gillar det.

Fler bilder från Slussen och annorstädes finns på "Fotospår". 

Inlagt 2011-04-07 21:50 | Läst 1658 ggr. | Permalink
Vänta lite nu... är det inte samma personer i 2:an och 3:an? ;-)
Okej, det är mörkt som du säger - och du gillar det. Det köper jag. Jag imponeras av att det ändå är så pass detaljerat OCH bra skärpa OCH närgånget. Men kanske framför allt att du är så outröttlig i ditt fotande. Och skrivande. Hatten av (om jag hade haft någon)!
/tim
Svar från mattimer 2011-04-07 22:31
Ah, en av de uppmärksamma ;-) Outtröttlig?Jag? Tja, jag pular på med mitt. Hatt? Kan rekommendera denna: http://thomasnilsson.typepad.com/
Tack, Tim. Hälsningar /Matti
Tror du har avslöjat hemligheten bakom dina bilder, espresso och sudoku ;-)
Gillar samtliga bilder men den sista är ruggigt bra tycker jag.
/Janne
Svar från mattimer 2011-04-09 00:28
Brukar tänka att om jag fixar svåraste sudokun, då är hjärnan med och det kan bara gå bra. Ibland hinner jag ta espresson innan, oftast efter, så den påverkar inte den delen. Sen kanske det ligger ett gäng koppar svart bakom sista bilden, som jag är jätteglad att du gillar :-) Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?