Nostalgi och längtan

Nostalgin består i detta fall i att jag börjat titta genom gamla nummer av FOTO. Det var ju en bloggare som hittat något nummer från -84 på en loppis (om jag inte missminner mig). Det fick mig att ta en titt på min samling som sträcker sig från 1971-1974.

Rubrikens längtan illustreras med denna bild från sommarens på Skeppsbron, Stockholm

På den tiden recenserades skivor, film och böcker och i nummer 10/71 skrivs om filmen "Joe Hill" bland annat. Carole Kings Tapestry får positiva omdömen och Carole Kings sångstil jämförs med Melanies. Jag minns Melanie, gör ni?

MC är sommar för många

David Douglas Duncans bok "War without heroes" presenteras med bilder över sex sidor. Har hunnit titta i några nummer till fann bland andra Björn Dawidsson, Anders  Petersen och Kenneth Gustavsson. Det här är för 40 år sedan! Kul!

Mer i ämnat, och fler bilder på "Fotospår" för den som vill.

Inlagt 2011-03-14 08:00 | Läst 4974 ggr. | Permalink
"What Have They Done To My Song Ma" rinner det upp direkt när du nämner Melanie. Hon hade väl fler hits men det här är den jag kommer ihåg. Apropå FOTO så hade jag massor av årgångar fr o m 1969 men tyvärr slängde jag bort det mesta när jag flyttade från villa till mindre boende.
"Beautiful People" är nog den låt jag först fastnade för av Melanie´s alla sånger.
Lite synd att man så sällan förmår tänka 40 år framåt vad gäller tidskrifter och annat :-)
Tack för kommentaren , Torbjörn. Hälsningar /Matti
Bra påminnelse om att det är dags att loppisragga fototidningar nu till våren. Det finns väl nån galning som gjort sig av med en massa årgångar av Foto å sånt. Av nång anledning tycker jag sommarmodet är sig likt. T-shirts och jeans och löst hängade klänningar. - Nilserik
Svar från mattimer 2011-03-30 20:46
Ta gärna och bläddra i dem först. Kollade resten av årgången 71 av FOTO och det var inte alls lika intressant. Tack för kommentaren Nilserik. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?