Den förbannade outsidern

Gösta Adrian-Nilsson, pionjären för futurismen och kubismen i Sverige, står främst på dagordningen denna soliga stockholmslördag. Då tar man djurgårdsfärjan från Slussen och kliver av vid Allmänna gränd. Promenerar skönt till Waldemarsudde som just nu visar en retrospektiv utställning med 125 av GAN:s verk. "Men jag är en förbannad. En outsider", skrev GAN i sin dagbok. Gillar utställningen mycket och kan rekommendera ett besök.

Gillar sällan att gå samma väg tillbaka så jag tar NK-express upp till Sergels torg. Kikar runt lite där solen letar sig ner mellan husen. Mycket folk ute men svårt att sortera ut något intressant bland detta myller av människor i rörelse. 

Tar tunnelbanan till Medis och gör ett södersvep. Roligare här då de små butikerna gärna flyttar ut lite rekvisita på gatan. Men ändå, något fattas.

Hela storyn och fler bilder på "Fotospår".

Inlagt 2011-03-12 17:54 | Läst 4997 ggr. | Permalink
Gillar intimiteten i den andra bilden. Tack för tipset. Det var länge sedan jag var ut till Waldemarsudde. Det blir nog en tur när kvicksilvret närmar sig +10.
Svar från mattimer 2011-03-12 18:18
Tack Torbjörn. Du har rätt gott om tid på dig att hinna se GAN. Hälsningar /Matti
Duktigt att fota något så bra nåra som sista bilden på Djurgårdsfärjan. Men det krävs lite vidvinkligt. Har försökt själv så jag vet. Gan - det vore nåt att ha tid å kika på. Kommer det en fortsättning med lite foto från Valdemar? - Nilserik
Svar från mattimer 2011-03-12 19:14
Foto från Valdemar? Om du menar inifrån utställningen så råder fotoförbud där. Resten av dagens bilder är som nämnts på min wp-blogg. Tack för kommentaren Nilserik. Hälsningar /Matti
Nisse Larsson 2011-03-12 20:46
Smygtagning är en självklar utmaning. En rätttighet. - Nilserik
Jag brukar inte falla för publikt hångel - men tvåan är bara så suveränt bra i sin helhet! Ett gatufoto att vara stolt över och som jag är rätt säker på många av oss önskar vi hade tagit (fast vi erkänner det såklart inte).
/tim
Svar från mattimer 2011-03-12 19:33
Får testa i GF om det stämmer :-) Tack för kommentaren, Tim. Hälsningar /Matti
GIllar alla blickriktningar i tvåan, du får dig en också Matti! Riktigt bra bild! Men du, jag får din hemsida i fel format på min dator? Är det min dator?

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2011-03-13 07:48
Tack Peter. Betr min hemsida är ni några, vet ej hur många, som har det problemet. Jag har kollat med supporten och senast var det en till som hade samma problem med sin sida, annars inget supporten hört talas om. Eller verkar kunna göra något åt. Hoppas det löser sig med nästa uppgradering av world press. Ett alternativ kan vara att använda en annan webbläsare än IE.
Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver