Gatufoto vardag och helg

Sportlovets sista dag och ännu ett tillfälle till fotopromenerande efter jobbet. Nu hoppar jag av vid Skanstull och letar mig upp genom söder mot Fotografiska.  Har gått upp klockan sex och är inte helt på tårna när fototillfällena yppar sig. Blir lite sur på mig själv när jag missar det uppenbara.

 

Festaltare

Nere på Fotografiska kollar jag efter böcker och frågar i kassan efter Mary Ellen Marks "Exposure", men den hade de inte. Går in och kollar "Lady Warhol", finner olika detaljer i respektive porträtt men noterar även avsaknaden av glädje. Verkar inte ha varit särskilt kul att posera i peruk och kvinnokläder.

 

Datafil?

Tar mig upp till Sarah Moon. Det här gillar jag! Precis som med Annie Leibovitz är det så många fotografier, så mycket att ta in, att jag nog behöver kolla både en och två gånger till. När jag kommer ut har det börjat regna. Vårregn.

Lördag och vacker vårsol. Men det blåser elakt. Hoppar av bussen vid Londonviadukten och tar mig upp till Tjärhovsgatan och CFF. Där har jag tänkt att kolla Leif Claessons "Decomposed - Moral statement" men dörren är låst trots att det skulle vara öppet.

"Höken" vid sin favorittavla "Sammy Davis".

Knallar vidare till Södermannagatan och Galleri Darling. Här hamnar jag under hökens alla vingar, det vill säga det är  Sven-Arne Hökenström, alias "Höken" ställer ut färgglada målningar. En trevlig stund med en skön snubbe.

Ett vårtecken

Tar mig tillbaka till CFF och nu kommer jag in. Tycker utställningen är bra, men det är inte min typ av fotografi. Inte heller Anneé Olofssons utställning "the face of all your fears" är min kopp espresso. Har några stationer till inlagda i färdplanen men snålblåsten har gått illa åt mitt huvud så jag avbryter och åker hem.

Läsarna och jätten

Hela storyn och fler bilder som vanligt på "Fotospår".

Inlagt 2011-03-06 07:56 | Läst 4686 ggr. | Permalink
Nice, nice! Kul att du har kommit ut mycket på ert sportlov! Som vanligt finner jag bilderna inspirerande :-)

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2011-03-06 09:50
Tack, Peter. Det var intressant att kunna gatufotografera under vardagstid. Det är en annan puls då. Kom du iväg hit upp till pappersbruket? Hälsningar /Matti
Har redan kommenterat bilden "datafil". Men kom först nu på att det var kanske nåt lustighet med bildtiteln. Snygg är den i varje fall. Så dom börjar ta fram mopparna nu också i stan. Lite farligt kan jag tycka. - NIlserik
Svar från mattimer 2011-03-10 18:18
Kan var någon slags ordlek med i bilden, ja :-)
Moppen är väl ett stadens vårtecken. Men det fanns en och annan isig snösträng kvar, så farligt - absolut.
Tack för kommentaren, Nilserik. Hälsningar/Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver