Koll på stan - i kvällsljus

Vi var några gatufotopoolare som tog en runda i stadens mörker i går eftermiddag och kväll. Jag använde min G11:a och inställningen "svagt ljus" som jag tycker ger rätt kul effekt på bilderna. Lite utsmetat sådär.

Håll i hatten för här går det undan

Gillar de här stora affischtavlorna med gigantiska nyllen på. Ett par jeansben skyndar förbi så hastigt att kropparna knappt hinner med.

På bron över Kungsgatan

Vacker blå kvällshimmel och ett vattenfall av ljus. En man sticker upp sitt huvud däruppe på bron över Kungsgatan.

Skor

"Ett typiskt Mattifoto", sa jag när jag tagit denna. Ett eller flera objekt i förgrunden och så en person av vilken jag bara låter benen skymta, i övre bildkant.

Ljus och mörker

Här var affischens ansikte så väl upplyst att jag bara måste vänta och se om jag skulle kunna få till en bild. En "mörkerman" kom så åkande nerför rulltrappan som en antipol till det ljusa och glada.

Softar i soffa

Vi stannade till på Kulturhuset. Intill utställningen med Tomoko Sawadas  bilder satt och låg ett tonårsgäng. Fastnade för skosulorna. Frågade för en gångs skull om jag fick ta en bild. Sulkillen skulle hoppa upp och sätta sig ordentligt men jag bad honom ligga ner, "det är dina skor jag vill fota".

Tecknet

Vi sitter och tar varsin organisk pils och jag spanar uppåt mot rulltrappan. Tycker den här gesten blev okej. Ser ut som om hon vill dölja sitt ansikte för fotografen men hon visar bara på utsikten mot Sergels torg och de upplysta Hötorgsskraporna.

Avslutade med mat och prat på Monk´s. En trevlig kväll i alla avseenden med andra ord.

Inlagt 2010-12-30 11:49 | Läst 4396 ggr. | Permalink
Antilopen var väldigt fin... :-)
Fö gillar jag verkligen dina bilder, jag följer dig minsann i dina Fotospår...
Gott Nytt År med nya möjligheter...och fotomöjligheter!
MVH lena E
Svar från mattimer 2010-12-30 19:09
Va, hittade du en antilop? :-) Tusen tack för kommentaren, Lena. Kul att höra att du följer med i mina Fotospår. Gott slut, gott nytt, gott allt! Hälsningar /Matti
"Som en antipol eller antilop till det ljusa och det glada"..funkar båda, eller hur?...Hmmm, nåja...
:-) / Lena
Svar från mattimer 2011-01-01 15:25
Som jag har letat, och undrat :-) Hade jag läst min egen text hade jag ju fattat. God fortsättning på 2010, hälsningar /Matti



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?