Koll på stan - Meindl för gatufotografen

-7° och läge att checka utrustningen. Meindl och dubbla strumpor på fötterna. Kanon, funkar finfint. T-shirt, fleece och dunparkas på överkroppen. Bomulls-t-shirt är inget bra, det visste jag. Nu blir jag bara lite svettig, så det går an. Hade jag stannat en längre stund hade det blivit kalltom ryggen. Underställ och vanliga brallor, inga bekymmer. Kameran, 5D mk II + 50mm/1,2, inga som helst problem.

Dubbel fotosession

Dubbel fotosession.

Kollar Pieter ten Hoopen på Galleri Kontrast innan jag ger mig iväg. Det blåser elakt när jag går Centralbron över till Kungsholmen. Inge J kajkar runt ovanför citytunneln där nere i djupet.  

Tittar in på Stadshusets gård och bevittnar en dubbel fotosession. Håller mig i solen på Norr Mälarstrand och går till sist upp till Scandinavian Photo som dessvärre hunnit stänga femton minuter tidigare. Snopet! Hade tänkt kolla om de har Canons handledsrem. Har alltid kameran i handen, med vanliga långa remmen lindad flera varv sunt handleden. Svårt att få till det riktigt skönt och bra så det sitter säkert och pekfingret når.

Skrattar bakom ryggen

Fult att skratta bakom någons rygg så där!

Tar mig sen sakta tillbaka till Slussen via Torsgatan, Centralen och Gamla stan. Det mörknar fort.

Inlagt 2010-12-04 22:02 | Läst 3675 ggr. | Permalink
He he, vi har samma skosmak, meindl är oslagbara! Mitt andra par dog förra vintern, måste ta mig till naturkompaniet och införskaffa ett nytt par. Den franska varianten jag fick tag på förra året duger inte till något. Gillar verklige upplägget där du har en början här som inte är lika dan när man klickar sig vidare. Väldgit inspirerande och motiverande. Kul läsning är det också, alltid! Ha en bra lördagskväll! /Malin
Svar från mattimer 2010-12-05 08:41
Det som hände mitt första par var att sulan släppte från ovandelen. Jag skrev till Meindl och berättade vad som hänt, efter trettio år och hur nöjd jag var med kängorna. Fick brev tillbaka som bad mig kontakta generalagenten i Sverige för ett bra pris på ett par nya. Fick dem för 1800:- istf 2200:-. Å andra sidan hade de en kampanj just då så jag hade fått dem för 1800:- ändå. Men kul var det.
Roligt att du uppskattar mina berättelser i bloggform. Hälsningar /Matti
Vilket härligt ställe! Översta bilden!

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2010-12-11 11:56
Bilden tagen från Stadshusets gård ut mot Riddarfjärden. Tusentals har stått här före mig och plåtat, men jag gillade den dubbla fotosessionen och framförallt ljuset. Tack Peter! Hälsningar /Matti
Hehe, jo jag förstår det! ...men som sagt ljuset! Hur bra som helst!

Mvh/Peter



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?