Koll på stan - Promenad från St Eriksplan

Förkylningen var bättre så jag lät mig sitta kvar på tunnelbanan när den passerade Slussen. Istället klev jag av vid St Eriksplan och knallade Torsgatan ner. Plåtade mina gamla valv, men tyckte inte att mörkret tillförde särskilt mycket just här. 

Fastnade för ett stycke diskbänksrealism.

Utanför Centralstationen står en man och röker. En vit hund kommer sniffande. Bild, tänker jag. Och det vart bild. Känner mig helpigg och promenerar vidare mot Gamla stan.

Ett klassiskt motiv för flera av oss är ju passagen under Vasabron. Oftast fotograferad från andra hållet, då man kan få med Stadshuset. Nu var jag nöjd med vad jag såg där jag stod och väntade bara på en forvandrare. Cyklister vimlade det av.

I Gamla stan blev jag fönstertittare igen. När det är mörkt ute syns det som händer inomhus så mycket bättre. De som följer min andra blogg Fotospår har redan sett de tre första bilderna, så den här är ny. Ni som vill följa mina Fotospår hittar färgbilder från promenaden. Välkomna!

(Claes, märkte inga problem med bloggandet ö h t. Förutom listan på befintliga etiketter som var evighetslång och som inte hade mycket med mina blogginlägg att göra..)

Inlagt 2010-11-12 18:51 | Läst 3147 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?