Koll på stan - En dag på varuhuset

Har några bilder jag tänker kasta ut i fredagsmörkret, när alla tittar på teve och har fredagsmys. Någon variant på fredagsmys har väl jag också där jag sitter och kollar FS. Har testat 7 giraffes och en Innis&Gunn rum cask, mysko smak på den sistnämnda, Oxford Gold avslutar. Nådde precis silvertaket på 4oo bilder och uppgraderade till guld. Blir kvar på FS och gatufotopoolen ett år till m a o. Och fortsätter blogga än här än där. 

En dag på Nordiska Kompaniet

Jeff Buckley, the poor swimmer, lirar på stereon, "Live at Sin-é". Hörde hans masterpiece "Grace" som pausmusik på Wheelan´s i Dublin år 2002 nånting, innan the Prayerboat gick på, och blev helt såld. Jagade sen skivan i ett par veckor när jag kom hem. Knepigt, då titeln inte ingår i texten. Till  sist spelades den av någon radiostation så jag äntligen fick veta.

En dag på Paul U. Bergström

Nu var det inte det jag tänkt skriva om utan ett av mina knep att komma ur de dippar man ibland får som (gatu-)fotograf, när man inte hittar någon inspiration. Man går och går och går och kommer ändå hem med absolut inget av värde.  Då kan man med fördel söka sig inomhus. Kulturhuset är lättillgängligt och rätt tacksamt ur fotosynpunkt. Spännande miljö i skönt ljus. En annan variant är att tassa in på ett varuhus, och till exempel  Åhléns finns ju lite varstans. Bilderna i det här inlägget är från PUB respektive NK i Sthlm. Ni får tycka vad ni vill om bilderna, men en god fotoidé tycker jag ändå att det är.

Nu lirar Anthony and the Johnsons på stereon, ah! Bara så bra!

Hälsningar /Matti

"Grace"/Jeff Buckley

"Dark Green"/the Prayerboat

"You are my sister"/Anthony and the Johnsons

 

Inlagt 2010-10-01 22:16 | Läst 2072 ggr. | Permalink
Godmorgon, fredagsmys rullade över i lördagsmorgonmys... med Mattis blog och oväntade musikinlägg. Gillar det! Översta fotot faller mig helt i smaken med den naturliga uppdelningen som får en att stanna upp en splitsekund och undra om det är två foton ihopsatta. Jag antar att du är på väg ut med kameran i helgen så jag önskar dig en god tur och ser fram emot att fortsätta inspireras. /Malin
Godmorgon på dig, Malin. Sitter och väntar på min morgontidning, rutinerna så här dags är viktiga för fortsättningen av dagen :-)
Ska titta till några utställningar på min fototur i dag. Börjar på söder och avslutar eventuellt på Kulturhuset (där jag inte riktigt har koll på om/vad de visar.
Nu kom tidningen!
Ha en bra helg du med, vare sig det blir foto eller inte. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?