Koll på stan - Slussen för gatufotografer #1

Slussen är ett eldorado för Stockholms gatufotografer. Många är vi som har varit här med våra kameror, analoga som digitala. Kör du fast, tappar du sugen finns alltid Slussen att besöka. Här är det en strid flod av människor på väg till eller från jobbet, eller på väg någon helt annanstans. Många rusar till bussar, tåg och tunnelbana, andra står stilla och väntar på desamma eller på någon kompis. Det skapar en intressant dynamik och erbjuder utmärkta fototillfällen.

Trapptrio

Slussens illa medfarna, ruffigt förfallna, slitna betongmiljö är som häftigast under jord och i gula respektive blå gången. Trappfantasterna, vi är några stycken, har två utsökta varandra helt olika dylika att välja på. En underbart vackert svängd gul just utanför tunnelbaneentrén från Nacka/Värmdöbussarna och en vid Saltsjöbaneperrongens bortre del. Den senare med ett sagolikt vackert ljus.

budskap i t-banan

Ovan jord kan den som har ögon för slikt finna intressanta scener från gatans teater.  

En glad lax

 

Betongen och förfallet erbjuder i sig  utmärkta motiv för den som upplever sig stå stilla i sitt fotograferande och kanske behöver ta lite andra bilder för att kittla bildsinnet och kreativiteten.

 

Rutig nedfart

Fler bilder i ämnet finner du som vanligt på "Fotospår".

Kommentera gärna, det vore kul!

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-09-10 19:36 | Läst 1970 ggr. | Permalink
slussen har sin egen charm hittat några ställen i slussens t-bana som verkar ha glömts bort med tiden ,,,enligt blueprints från sl konsult som visade upp framtida slussen så finns inte saltsjöbanan´s station kvar på ritningarna tycker det är synd
Svar från mattimer 2010-09-10 21:13
…och jag skulle gärna se åtminstone den gula trappan bevarad och uppmonterad i det nya Slussen.
Tack så jättemycket för kommentaren. Hälsningar /Matti
....precis nyvaken, men droppar en kort line, perrongbilden med damerna trodde jag först var ett montage, imponerande bra foto, spännande bild verkligen, 5 av 5

gomorgon, silja :)
Svar från mattimer 2010-09-11 06:14
Godmorgon själv, Silja. Tack för den fina kommentaren. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver