Koll på stan - Runt flottans gamla holmar

Går från Slussen längs Skeppsbron. Valaffischer har som vanligt slitits ner och skräpar nu ner trottoarerna lite överallt. Ett polskt segelfartyg har precis lagt till vid kaj och landgången hissas ner. Vid sightseeingbåtarna är kön så lång att jag får ta en rejäl omväg för att komma runt. Testar lite vimmelbilder, men de blir inte tillräckligt intressanta. Ute på Skeppsholmen är det också mycket folk och här köar man istället till caféerna. Stockholm visar sig från sin soligaste sida och skarvarna sitter på sin plattform mellan dykdalberna utanför Kastellholmen och torkar vingarna i värmen. Från Gröna Lund skriks det som alltid gällt när Insane, Fritt fall och bergochdalbanorna släpper loss i sina hisnande färder. Kikar in i Skridskopaviljongen och rundar sen holmen medurs. Här satt man då det var konserter på Grönan och man inte hade råd att köpa biljett.


Lyckades av någon anledning inte ladda upp den här till min andra blogg. Gillar röran.

Tar några riktiga cityskejpare bakom Centralen, ett smakprov här:

Ett sista smakprov från dagens promenad:

Häng med i mina fotospår för en hel del mer.

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-08-28 18:31 | Läst 4091 ggr. | Permalink
Schyssta bilder igen, andra bilden med alla fina linjer blir mitt val från dagens promenad.
/Sven
Svar från mattimer 2010-08-28 23:53
Tack, Sven. Det blev lite av en arkitektur-tur i dag. Hälsningar /Matti
Som vanligt trevligt att ta del av bilder från din promenad. Härlig röra i första bilden och så gillar jag konceptet med mycket miljö och lite människa. I andra bilden gillar jag att ingen tittar åt samma håll, händer något spännande i sådana bilder tycker jag.
/Janne
Svar från mattimer 2010-08-29 14:15
Roligt att höra, Janne. Första bilden är lite av mitt gamla "gömma gubbe"-koncept. Sista bilden gillar jag de parvisa parallella aktiviteterna. Tack för kommentaren. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?