Koll på stan - Trappor och cyklar till HCB:s minne

Slår två flugor i en smäll i dag. Henri Cartier Bresson föddes detta datum för 102 år sedan och förtjänar att ihågkommas, och då jag tänkt ha trappor som tema passar jag på denna söndag. Några av HCB:s mest kända bilder innehåller trappor, i en av bilderna fick han med en förbisvischande cyklist. Det tar jag fasta på under min fotopromenad. Börjar trapprejset med Rådmansgatans stegvisa fortsättning upp från Saltmätargatan (eller ner till om man kommer från det hållet). Står där en stund och mjölkar. Inga gatufotohöjdare, det blir det inte varje gång, men väl trappor och cyklar.


Passerar ett gäng trappor på min väg mot city och får med lite annat också. Bilden ovan är från Jutas backe, nedre delen. Häng med i mina "Fotospår" för hela promenaden i text och bild.

Inlagt 2010-08-22 18:50 | Läst 9203 ggr. | Permalink
Bild två blir även min favorit. Gillar djupet i bilden, där man leds ned mot cyklsten.
/Sven
Svar från mattimer 2010-08-22 20:06
Gjorde valet enkelt i dag. Tack för kommentaren, Sven. Hälsningar /Matti
Instämmer med övriga, andra bilden vinner den här gången. Bilden erbjuder en fin vandring ned till cyklisten. Trappor och cyklar är trevligt och i kombination ännu trevligare ;-)
/Janne
Svar från mattimer 2010-08-23 17:57
Mkt lätt val den här gången. Fick nästan en poolplats. Tack för kommentaren, Janne. Hälsningar /Matti
Snygga trappbilder verkligen. Gillar att du fotar med 50 mm som HCB gjorde i alla lägen. Motsvarar bäst det mänskliga ögat. Men till minne av HCB borde du väl fotat i småbildsformat å inte kvadratiskt? Leka Leica istället för Rollei.- Nilserik
Svar från mattimer 2010-08-24 06:54
Trevligt att du gillade trappbilderna, Nilserik. Den andra är väl ok, den första egentligen inte så värst. Tänkte mer motiv/bild än kamera och bildformat när jag hyllade HCB, och det gör jag ju annars också.
Tack för kommentaren. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?