Koll på stan - Kontrast och plank

Nu när jag börjat jobba igen är det helgerna som kan ägnas åt fotograferande. Behöver ändå ibland ett mål, en anledning att överge soffan och åka in till stan.  Dagens mål är vernissaget på utställningen "Handlare" på Galleri Kontrast (vad gör man inte för en skvätt vitt?). Hoppar på bussen, och när jag passerar Fotografiska är där en lång kö utanför. 

Marcus Haraldsson har varit projektledare för utställningen "Handlare" och är mannen bakom de stora porträttbilderna på åtta gränshandlare från södra Afrika. I två månader fick de låna en enkel kamera att använda  till att berätta historien om sina liv med såväl bekymmer som glädjeämnen, om tillvaron med vänner och familj.

Tar Götgatsbacken upp. Cyklister och fotgängare trängs med bilar som kommer korsande på Högbergsgatan. Går och funderar på vimmelbilder men får inget bra tillfälle. Efter ytterligare en stunds promenad på Götgatan tar jag av på Katarina Ban. Här är det Bondens egen marknad eller nå´t och mellan stånd med strutskorv och vildsvinskotletter, majs och miljökassar är det ännu trängre än nyss i Götgatsbacken. Tar några vimmelbilder  men ingen som håller klass. Strax är det glesare och vid Katarina Södra skola sitter en ung kvinna allena på en bänk som samtidigt är någon slags konstnärlig utsmyckning. En duva kommer spatserande, lika ensam hon.

Resten av min promenad mot Planket och resterande bilder läser ni om här.

Kommentera gärna, både här och där :-)

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-08-21 17:58 | Läst 3598 ggr. | Permalink
Som Claes noterade, bör bilden ses förstorad.
Hennes blick mot duvan känns lite som en längtan av ?
Fin bild Matti//Sven
Svar från mattimer 2010-08-21 21:34
Hungrig, kanske?I förstorat skick ser man hur hon tittar mot duvan vilket förstärker känslan av - vemod? Tack för kommentaren, Sven. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver