Ingen koll - bildspelsjobb och arkivtitt

I dag blir det ingen fotopromenad. Känner mig lite för yr i kolan så jag sitter istället och försöker begripa hur jag ska få upp ett bildspel gjort i LR3 till min bloggsida. Vaddå FTP-server? Serversökväg? Que? Och man ska ange användarnamn och lösenord. Självklart, men vilket av dem alla? Och när jag gjort det och klickar på "överför", vart hamnar det då? Knepigt när man inte är van att behöva trassla själv. Blir inte mindre yr av detta huvudbry.

En fika på loppisen

Loppmarknadsfika, Hötorget

Hittar några opublicerade bilder som fått ligga till sig. Kanske har de något i alla fall. Kolla och säg vad ni tycker.

Red top på loppis

Rött på loppis

I gårdagens blogg skrev jag att jag upplever det som knepigare att ta bra gatufoton när man hållit på ett tag. I ett kommentarsvar undrade jag om jag kanske gör det för svårt när jag letar efter mina motiv. Jag vet var många bra fotomiljöer finns, jag hittar till platser med spännande eller vackert ljus, och det är inte svårt att hitta intressanta gatufotoporträtt att ta. Det räcker inte riktigt för mig. Det får ju gärna finnas någon dramatik i bilden, eller något absurt, oväntat, överraskande, och då blir det ett rackarns traskande och du ska ändå ha turen att vara där och precis då för att kunna ta  bilden.

Tillägg 10 augusti, ett försök att uppdatera länken till min blogg .

Sommarhälsningar /Matti

 

 

 

Inlagt 2010-08-04 13:52 | Läst 2666 ggr. | Permalink
DU är inte ensam. Sitter och klurar på samma sak. Fullständig rookie. FTP server? sökväg? uhhhh. Hur då? Ge mig en bok eller nått - Blogg för dummies! Finns det?

/Eva
Hej Eva! Skönt att inte behöva vara ensam :-) Köpte WordPressGuiden men ibland överensstämmer inte deras beskrivningar med hur min WP-sida ser ut. Och det finns plug ins för bildspel men när varannat ord i den engelska beskrivningen är en ny bekantskap så är det inte lätt. Och rätt som det är har man kraschat alltihop och får börja om. Sommarhälsningar /Matti
Ja du Matti!
Det är tame sjutton inte lätt, det där med hemsidor. Själv har jag suttit och klurat på min egen, hur jag ska ändra upplägget, så fotot har blivit liggande några dagra. Men imorgon bär det av till Gävle trakten för att kolla upp en gammal lokverkstad, nedlagt sedan länge. Hoppas på fint ljus de gamla lokalerna.
Ang bra fot, så tycker jag att det kan vara väligt svårt att få till. Ibland vandrar man igenom city utan att få till det.
Bild ett från Högtorget tycker jag är bra. Gillar kvinnas blick, tydligen har fått syn på något intressant. Även andra bilden är bra. Fina gömmer du har.
/Sven
Svar från mattimer 2010-08-04 20:03
Hej Sven. Jag lyckades peta in lite html på fel ställe och sen var min blogg historia. Allt för att jag ville ha ett bildspel och inte en lång radda bilder som kräver skrollning. M a o blev det som jag förutspådde i kommentaren till Eva här ovanför. Jaja, vi får se vad supporten säger i morgon. Sommarhälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?