Koll på Gnesta - en snabbis på vischan

Dags igen för utflykt till utomsocknes mål, Gnesta. Att det är en fotoutställning där i dag har väl ingen missat?  Kända FS-profiler ställer ut och många av bilderna har jag sett, men jag är lite nyfiken ändå. Gnesta ligger en bit bort, det går snabbare att ta sig till Helsingfors. Någon recensent är jag inte, men bilderna var fina, idéen kul och det är roligt att få levande ansikten till namnen. Som bonus får jag en pratstund med Claes W. Hoppar på vändande tåg, nästa går om två timmar.

Södra station

Lite drygt att åka pendeltåg , skönt att inte behöva göra det varje dag. En tvåpersoners möhippa tar sig fram och tillbaka genom vagnen, den blivande bruden säljer kramar för 5:-.

 

Sista chansen

Mina närmaste medpassagerare ställer upp. Pojkvännen får en femma och därmed kan han köpa en kram. Fido kollar så det går rätt till.

Hugskott (Obs! Svengelskt skämt, tio poäng till er som hajar)

När jag kliver av vid Södra station och går ner mot Slussen pågår Prideparaden, massor av folk och färg. Vid trappan från Fatbursparken till Medis sitter ett glatt gäng. Fattar inte om det är en svensexa eller något annat. Det huvudpersonen högljutt erbjuder är i alla fall inga kramar.

 

Lite "Gazza" över den här mannen

Skönt att vara ute med kameran igen och ta lite bilder till bloggen. Var ute i ösregnet i torsdags men tyckte inte jag fick med mig något värt att publicera. Skrev om kaspisk trut i senaste bloggposten. I torsdags såg jag på Skeppsbron den medelhavstrut som fågelskådarna larmat om hela veckan. Eller, jag såg fågelskådaresset Svante Söderholm och fattade genast vad han var ute efter. Svante pekade sen ut rätt trut för mig. Vitfågelbestämning är för proffsen.

 

Hoppas hinna med tåget

Hoppas ni såg K-specialen i går med lettiska fotografen Inta Ruka. Så känslosamt och så fina och starka porträtt! Och härliga gamla hus och kvarter i Riga. Man blir lite sugen på att åka till Baltikum och fota.

 

Så botas tågdöden

På MoMa har just avslutats en retrospektiv utställning med Henri Cartier Bressons fotografier. I fotomagasinet Aperture läser jag att en som varit inblandad i utställningen hade HCB:s kontaktkartor och konstaterat: ”The decisive moment is bullshit! There are ten pictures before and ten pictures after every one of them; he actually took thirty pictures of people leaping over that poodle”.  Tja, det är väl så vi gör ibland.

Skiftande fotointresse i Gnesta

Tack för att ni läste och kollade på bilderna, gläd mig gärna med en kommentar.

Sommarhälsningar /Matti

 

Inlagt 2010-07-31 16:29 | Läst 8741 ggr. | Permalink
I Gnesta har man varit och hoppat under sin trampolinkarriär... skön bild på en skäjtare ur fokus! Tack för en trevlig tur utanför sthlm...

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2010-07-31 19:13
Va?! Har du en trampolinkarriär bakom dig också! Och i Gnesta?! Skejtaren åkte fram och tillbaka ett tag tills hans tåg kom. Tyckte det var okej med rörelseoskärpa där. Tack för kommentaren, Peter. Sommarhälsningar /Matti
Jag ser att du börjar tänja på gränserna, Gnesta!
"Hugskott" en temporär idé du fick till? annars gillar jag Södra station.
/Sven
Svar från mattimer 2010-07-31 21:40
Gnesta e ju en bit bort, de ere. Hugskott, vi pratar ju om höftskott när vi plåtar, och hug är ju kram på engelska. Kramfoto alltså, långsökt men va f-an, det gäller ju tio poäng :-). Tack för kommentaren Sven. Sommarhälsningar /Matti
Jäklar va snabb du va med att att få ut den här bloggen. Jag va kvar i långtbortistan då :) Kul att du letade dig ut
Svar från mattimer 2010-08-01 10:10
Åkte ju tillbaka med vändande tåg, annars hade jag fått två timmar i Gnesta och det kunde nog ha blivit för mycket :-) Som sagt ett trevligt initiativ, men närmare stan nästa gång va?! Tack för kommentaren Micke. Sommarhälsningar /Matti
Varit en del i Gnesta som ung, först högstadiet och sedan åkte jag med pendeln till gymnasiet i Södertälje ett par år. Därefter jobbade jag i Södertälje och hade företag i Gnesta i ytterligare ett par år. Bodde i Stjärnhov på den tiden så Gnesta är välbekant för mig även om det är några år sedan.

Fint dokumenterad resa till Gnesta, bilden "hoppas hinna med tåget" blir favoriten den här gången.
/Janne
Svar från mattimer 2010-08-01 11:39
Stjärnhov, där gick jag en fotbolltränarkurs med bl a förre förbundskaptenen Tommy Söderberg som instruktör. Härlig tjomme, den. Tack, Janne. Sommarhälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver