Koll på stan - Gruppfoto och gatuporträtt

Dimma! Och hopp om regn! Försöker raska på med morgonbestyren för att hinna in och plåta. Har en idé att plåta dykdalberna utanför Kastellholmen och hoppas på tjock dimma. Bara för att kolla vad det blir.

Ifall jag inte skulle få någon bra bild, bad jag de här två att posera för en bild

Promenaden börjar mindre bra, en trut prickar vänsterbenet med en stänkare och när jag ber om en servett i kiosken just vid Djurgårdsfärjan nekas jag det. – Jag har bara tio stycken kvar. En fågelskådare kollar efter kaspisk trut, det var säkert en sån som sket på mig.

Hallå, ha inte så bråttom!

Tyvärr har dimman lättat men jag tar en sväng ut och kollar och tar några bilder. Nja, det kanske inte var någon bra idé ändå. Måsar och trutar skriar i kapp med besökarna på Gröna Lund. Kollar klockan, om en halvtimme träffas några FS-entusiaster på centralen för en fotorunda på stan. Tänker hänga på för en gångs skull och hastar genom city och hinner precis.

Morsan och Pytte får vara med, det är ju porträttema i dag

Det blir en sväng upp till Sergels torg, ner till Kungsan och vidare till svampen, Kungsgatan upp och proviantering på Drottninggatan.  Fotografering en dag som denna handlar mest om gatuporträtt. Rätt kul det med.

Gäller att ha attityd

Vi kollar loppmarknaden på Hötorget och tar Drottninggatan till Åhléns. Några regndroppar får oss att hoppas, men icke. Efter en stunds hängande, spanande och plåtande skiljs vi och åker hem till bildbehandling och bloggande.

Långsamt

Petar in några svartvita på slutet.


Koreograferat, nästan

Tack för sällskapet, både på stan tidigare i dag och av dig som just läst. Kommentera gärna.

Sommarhälsningar /Matti

Inlagt 2010-07-25 23:27 | Läst 8847 ggr. | Permalink
Att bli bombad av en kaspisk trut är ingen bra start, lätt gjort att det blir skitbilder då ;-) Men det blev det inte, andra bilden gillar jag mest. Du har fångat fina rörelse i den.

Själv har jag länge velat våga mig på gatuporträtt men har inte kommit så långt att jag vågat fråga. Det är synd då det finns så många intressanta personligheter som det vore kul att göra porträtt av. Men förhoppningsvis så ska jag nog våga mig på det så småningom.
/Janne
Svar från mattimer 2010-07-26 09:02
Tack Janne. Alla är ju inte nöjda med att bli porträtterade heller, jmf mohikanen med killarna som poserade utanför centralen. Så det är en genre för sig. Sommarhälsningar /Matti
Tror dom siktar dom där flygande marodörerna, taskigt att du inte fick nån servett
Tur att du fick så många bra bilder iaf, måste säga att dom var riktigt riktigt bra
Gillar "Långsamt" bäst av dom här
//Leffe
Svar från mattimer 2010-07-26 09:19
Jag är ju gammal fågelskådare, så vad har de emot mig? Kul att du gillar "Låmgsamt", tycker den främre killen särskilt uttrycker leda. Tack för kommentaren, Leffe. Sommarhälsningar /Matti
"Hallå,ha inte så bråttom"
Vilken kanonbild Matti!
Du har en så fin känsla för att fånga ögonblicket, rörelse och dramatik i bilden.
Trist med måskiten och ändå tråkigare "-Jag har bara tio stycken kvar." Vilken jäkla attityd:(
Kul att du sen fick många bra bilder.
Mvh Sven
Svar från mattimer 2010-07-26 21:13
Tack för det Sven. Den här reklamaffischen såg jag möjligheterna med och hade sen turen att en bra gestalt dök upp och dessutom agerade till bilden. Sommarhälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver