Koll på stan - G11:an bekänner färg

Det var lite segt ett par dagar efter utflykten i österled. Kan ju inte skylla på jetlag då det var som att åka buss till jobbet. Körde e-ticket på både flygbuss och flyg och med bara handbagage gick det snabbt både på och av. Med bara ca 45-50 minuter i luften hann man knappt få en fika innan det var dags att gå ner för landning.

Sittning i molom

Men i dag tar jag bastubussen in till stan för att låta min G 11:a jobba på gatan.  Det börjar bra med broöppning vid Danvikstull. Knallar Kocksgatan några kvarter västerut och slinker in på första stoppet: Johan Rubbestad Liljas utställning "Vandringar i molom" på Galleri Kocks. Mycket bra utställning i tre delar:  "Snö - en vintersaga", "Farmor kom från Estland" och "Lomografier". Gå och se den, 7/7 är sista dagen! 

Utanför ramen

Tar Östgötagatan norrut mot Mosebacke och passar på att slinka in på  N.P. Ringström AB Glasmästeri för att kolla vad det kostar att rama in t ex fotografier. Ramkillen jobbar bara förmiddagar men jag får en guidad tur upp en trappa till verkstaden. Härligt stökigt och färggrant. Jag ombeds att komma tillbaka i morgon bitti och ska väl göra ett försök.

Na na hey hey

Har några grejer på Norrmalm att kika på och tar tunnelbanan till Rådmansgatan. Gun Galley hade en utställning jag är nyfiken på men när jag kommer dit visade det sig att det var just "hade", för där är nu tomt.

Hos Gottfrid

Går tillbaka mot city och går ner tilltunnelbanan vid Hötorget. Inne på Gottfrid Johanssons Musikinstrumenthandel i biljetthallen sitter en anställd och lirar gitarr.

Spanish guitar, or Mexican

Jag går in och tar en runda. Strax kommer en annan anställd ut ur ett bakre rum med ännu en akustisk gitarr. Det visar sig att han byggt den själv av restdelar från kasserade gitarrer. Cirka hundra timmar har det tagit, torktiden inte inräknad. Den ser ut att ha sömmar och när jag kommenterar det, säger han "jag ville att den skulle se lite spansk eller mexikansk ut och att den inte skulle kännas före tjock".

Tunnelbanekläng

Kliver av tunnelbanan vid Slussen och tar motorvägsbussen hem, och det slutade som det började - med broöppning.

Vad gör dom?

G 11:an klarade sig bra på gatan, men det var inte lätt att hitta bra motiv i dag. Bilderna inomhus tog jag med 5D mk II.

Tack för att du hängde med. Kommentera gärna bilder och/eller text och gör mig glad.

Hälsningar /Matti

 

Inlagt 2010-07-06 17:54 | Läst 8888 ggr. | Permalink
Jag köpte en G 11 i Lördags och har bara provat att ta några bilder i Nässjö och Eksjö.Dina bilder var sevärda,du har ju mycket att ta på.Här i Frinnaryd är det bara 200 pers.Och av dom är bara 4 ute samtidigt.Var i Stockholm för 4 årsedan och gatufotograferade i 4 dagar. Kul.
/Kenneth
Svar från mattimer 2010-07-06 19:28
Utomhus är den tyst (om man vill) och fin. Inomhus blir det för brusigt. Fast det finns iofs ett "svagt ljus"-inställningsläge. Tack för kommentaren, Kenneth. Hälsningar /Matti
Mysigt Matti, att följa med på din lilla vandring med G 11:an. Ja, det är verkligen tillräckligt med sällskap om man har en kamera med sig. Är själv svag för musikinstrument +affärer...gitarrer stora o små gillar jag Mycket...att lyssna på och att fota av. Så läckra i form o träslag. Ha en bra sommar, Matti! /ulla
Svar från mattimer 2010-07-06 20:02
Instrument är vackra, särskilt stränginstrument. Det här bygget bestod ju av delar från andra, kasserade gitarrer och delarna "passade egentligen inte ihop", som han sa. Tack för kommentaren, Ulla, och ha en skön sommar själv. Hälsningar /Matti
Välkommen tillbaks, det tar oftast ett par dagar att komma ovanpå efter en begravning. Dina vandringar är just vad jag behöver för att ge mig lite att se fram emot. Motigt just nu, nerverna på utsidan hos både mig och barnen och det är tokvarmt här nere, svettas bara jag tänker på att röra mig. Kameran ligger och stirrar på mig utan att skapa minsta inspiration eller lust att fota. Första fotot favorit hos mig. /Malin
Svar från mattimer 2010-07-06 21:51
Tack för det, Malin. Det var omtumlande minst sagt. Begravningen i sig, men även det intensiva umgänget med släkten och konversation på engelska mestadels, en kusin talar svenska. Fick bra kontakt med ett kusinbarn, 18 år,och ett kusinbarnbarn 8 år. Den senare gav sig inte trots språkförbistringen utan kollade vad det och det hette på svenska och menade efter tio minuter att vi var "goda vänner".
För mycket värme är aldrig kul. Molnigt i dag så det gick an, nätterna är fortfarande ett stort problem. Kul att du gillar den första, det är en härlig blick jag får där. Hälsningar /Matti
Den såg jävligt schysst ut hans gitarr!
Svar från mattimer 2010-07-08 18:55
Måste vara rätt coolt att kunna sätta ihop en ny gitarr av delar från gamla och kasserade. Tack för kommentaren, Peter. Sommarhälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver