Gatufoto - Love Slussen

Värmen håller i sig och genererar huvudvärk. Åker ändå in för en promenad med kameran. Hoppar av vid Londonviadukten och går Folkungagatan upp för att sen fortsätta vägen västerut på Tjärhovsgatan. Känner snart att det inte är en bra dag, tungt i värmen, typ. Tänker starta med att se en utställning på CFF, men porten är stängd, liksom för övrigt  Café 44 om det nu hänger ihop. Slår mig att jag kan få problem med mina fotoidéer  när stan tar semester. Tar Östgötagatan upp mot Mosebacke där lattemorsor med barn och barnvagnar trängs med andra solälskare. Passerar ett glasmästeri som fixar alla slags inramningar. Tänker titta in där i höst och kolla vad de tar för ett inramat foto, och passa på att ta några bilder.

Skuggromber i trappa (gillar skuggduschen hon har bakom vänster axel)

Korsar Götgatsbacken som kryllar av fikande och gående. En och annan cykel tränger sig förbi. Sicksackar sen via S:tPaulsgatan och Ragvaldsgatan och kommer ner på Hornsgatan. Korsar den och tar sen vägen över puckeln. Målet är Galleri Kontrast och utställningen Love Slussen, men jag tittar in på ett kafé som på väggarna har tjusiga fotografier tagna av några kända FS-medlemmar.

Kafé med fotografier på väggarna

Love Slussen är inte så märkvärdig. Flera av bilderna i Slussenpoolen hade lätt platsat, särskilt om de skrivits ut i den storleken och fått den hängningen. 

Härliga bilder från gamla Slussen

Betydligt intressantare är de historiska slussenbilderna en trappa ner. Där kan man stå och vara lite dyster över det som försvann när nuvarande Slussen byggdes och det som kommer försvinna när det nya ska uppföras.

Hey, bananas are for Monkeys!

Mer än så orkar jag inte med utan sneddar över Södermalmstorg och slinker nerför trappan till bussterminalen.

Sommarlunchen (missa inte mannen inne i kiosken)

Kul att ni trotsade värmen och hängde med i text och bild. Kommentera gärna!

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-06-30 16:19 | Läst 5413 ggr. | Permalink
Man får gå långsamt när det är varmt och det passar ju utmärkt när man ska fotografera. När man går långsamt hinner man tänka efter och reflektera samtidigt som man betar av området man passerar. Gillar den första och sista bilden. Skuggor kan man leka med om det passar in i bilden. Jag har inte missat mannen i kiosken som kollar vad du har för dig. Påpassligt. Det är något visst med mannen som äter. Vill han inte bli sedd? För övrigt tycker jag att man ska sitta när man äter!
Svar från mattimer 2010-06-30 18:22
Kanske var det för att det var tredje dagen i rad som jag tog en fotopromenad? Det var ju varmare i går. Den ätande mannen verkar ha något dyrt och kärt i kassen, annars hade han ju ställt den ifrån sig, t ex på bordet om han kanske var rätt för att glömma kvar den. Tack för kommentaren, Torbjörn. Hälsningar /Matti
Ser att du kom över gårdagens episod och kom ut igen! Skönt att se:)
Bild 1 med skuggduschen är fin, även mannen i kiosken är bra.

Har du fått hem skrivaren?
/Sven
Svar från mattimer 2010-06-30 20:56
Jo, men det blev en kort promenad. Om det var för gårdagens incident, för värmen eller för att det var tredje dagen i rad vet jag inte. Troligen det sistnämnda. Tack för de positiva synpunkterna på bilderna.

Jorå, skrivaren står här och har sig. Antar att jag bör kalibrera skärmen för att få utskrifterna som jag vill. Skrivaren är kanon annars.

Hälsningar /Matti
Trevligt med stadslunk under dessa ljusa tider. Finns mycket att se och uppleva. Kul att du fick lite publik inifrån kiosken :)
Svar från mattimer 2010-07-01 08:16
Tack, Micke. Visst är det trevligt med stadspromenader och kul att hitta tidigare osedda kvarter. Att Reinfeldt praoade i strömmingskiosken såg jag först när jag kom hem och såg bilden på datorn :-)
Hälsningar /Matti
Värmen är ganska påfrestande av och till och man får verkligen dra sig fram i sävlig takt om man går ut på dagen. Fördelen är att man ser mer då man rör sig långsamt, såvida inte huvudet kokar av värmen :-)

Första bilden är svår att motstå när man gillar skuggor och trappor och får bli min favorit den här gången. Sista bilden tycker också mycket om.
/Janne
Svar från mattimer 2010-07-01 10:32
Och när man därtill sover taskigt pga värmen, är man inte helt på topp där ute. Det blir ju ofta snygga skuggeffekter i trappor så hittar man inget annat får man ta till just det :-) Tack för kommentaren, Janne! Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver