Gatufoto - snygga finskor och schyssta rattar

Första semesterdagen. Solen gassar så det blir bastubuss till Londonviadukten. Går längs Stadsgården, tittar in på Fotografiska och ser Anders Petersens bilder från Värmland. Bonnigt folkliv i dess bästa bemärkelse. Får vibbar av finska filmen "Jorden är en syndfull sång" ("Maa on syntinen laulu", på finska), trots att det var länge sen jag såg den. 

Besökte Fotografiska och tog för ovanlighetens skull en bild utanför

Uppe vid Slussen håller ett gäng skejtare på med sina konster och jag stannar till en stund. Får genast ett okej att fota och sen är det ingen av dem som bryr sig ett dugg att jag står där med kameran. Går upp till Galleri Kontrast för att se Tobias Hofsäss utställning Love Slussen men de öppnar inte igen förrän på onsdag.

Skejtare i Gula gången

Skejtare i Gula gången, övervägde att kapa bort den stillastående skejtaren till vänster

Går ner mot staden mellan broarna, en Alvedoncykel brusar förbi och ett mötande par pratar om Frankie Goes To Hollywood. Gamla stan är krylltjockt med turister och det gäller att välja sin gata och gränd. Brukar ta någon av Nygatorna för det mesta. Tittar in i Serieboden på adressen Sven Vintappares Gränd. Fullt med gamla serietidningar och jag ser bland annat föregångaren till Bamse: "Teddy på skattsökarjakt" á 2 400:-. Trevligt när inte alla tillgängliga lokaler är mat-och/eller ölställen eller krimskramsbutiker.

Serieboden

Det här är inte Fucking Sofo, det här är Gamla stan

Går från sol in i skugga och ut igen och det är ett himla rattande för att justera inställningarna. Letar motiv i Tysta Marigången men folk vägrar uppenbara sig där jag vill ha dem. Plåtar ljus och skugga i några trappor och från broar men det blir inte bra.

Kvinna i broskugga

Man med tavla

Strax är jag på Sergels torg där folk sitter och slöar i utställda solstolar. Når till sist vändpunkten för dagens promenad, skoaffären, och köper ett par snygga finskor till den begravning jag åker till på fredag. Plåtar i tunnelbanehallen, i rulltrappan och på perrongen. Delförstorar fram detta flickporträtt som blev nästan pointilistiskt i sin kornighet/brusighet. Bör förstoras så ni ser vad jag menar.

Frk Seurat

Frk Seurat

På Slussen tar jag nästa brusare, som jag tycker blev rätt intressant trots allt. Knivskarpt har sin tjusning, oskärpa  och korn/brus gillar jag också ibland.

Slussenbrus

Slussenbrus

Har lite flyt med bussen hem som hinner över Danviksbron just före broöppning. Inte kul att sitta i en stillastående buss när solen vräker på med allt den har. Laddar upp bilderna på datorn och struntar i första halvlek Holland-Slovakien för att i stället fixa med bilderna.

Kul att du hängde med ända hit, tack för det. Det vore jättekul om du har lust att kommentera text och/eller bilder.

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-06-28 19:12 | Läst 8677 ggr. | Permalink
Det var inte en så dålig början på din semester! Många fina bilder fick du under din promenad. Porträttet på flickan är bara så bra att jag valde den som favorit.
Ha en fortsatt bra semester!

Det blir nog en tur till Slussen med omnejd för att fånga morgonljuset imorgon.
Svar från mattimer 2010-06-28 20:50
Tack, Sven. Som sagt, jag gillar när jag får variation på bilderna. Tjejporträttet är jag också lite förtjust i. Morgonljuset ja, det väcker mig varje morgon, men jag är för trött för att orka ta mig in till stan. Ska in lite senare för att hämta en bunt A3-papper till nya skrivaren. Hälsningar /Matti
Kul att se varierande bilder från din semesterstart. Korn och brus kan göra sig riktigt bra ibland och det gör det verkligen i ”Slussenbrus”. Bilden ”skejtare i Gula gången” är nog den jag gillar mest den här gången, tycker inte att den behöver beskäras. Gillar den bakre gillen som ser ut att ta sig för huvudet i förskräckelse över att kompisen ska åka ned för trapporna.
/Janne
Svar från mattimer 2010-06-28 23:13
Tack, Janne. Det är riktigt mörkt där tjejen satt i Slussenbrus, tog med bilden mycket för djupet i den. Fick väl inte till ngn kanonskejtarbild trots att jag hade obegränsad tillgång till gänget. Men varierade bilder blev det ;-) Hälsningar /Matti
Lysande Matti, speciellt skejtarbilden
//Leffe
Svar från mattimer 2010-06-29 01:45
Tack, Leffe. Det var en pigg kille det där. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver