Gatufoto - lek med ljus och skugga

I dag får du följa med på en solig vandring från Ropsten in till city. Har länge närt idén att åka till Ropsten, varför minns jag inte längre. Plåtade boxning för två veckor sen och vid Ropstens t-banestation har Djurgården sin fäktsektion. Kollade på nätet och i dag tränade småkillar. Ska försöka besöka seniorernas träning någongång. Har aldrig plåtat fäktning eller ens sett det live.

Sol och skugga

Mellan bro och skugga

Uppehåller mig länge på t-baneperrongen som ju svävar ovanför busshållplatserna och den övriga trafiken. Mycket sol och mycket skugga och en del betongpelare. Leker med vinklarna och inramningarna av personer som kommer och går. Tar en sväng ut på gamla Lidingöbron men utan att få någon bild jag är nöjd med.

Flicka i ljusficka

Flicka i ljusficka

Vinklad inramning

Vinklad inramning (kommentera gärna om ni tycker dessa är okej eller skit)

Köp glass

Köp glass

Börjar min promenad söderut i Hjorthagen. "Funkis för arbetarna" står det på en infoskylt. De 600 lägenheterna här vid Porjusvägen och Lanforsvägen med flera gator byggdes mellan 1934 och 1937. "Säkerhetsproppen" heter för övrigt kvarteret i gasklockornas skugga.

Tyckte det var lite snyggt

Hittar en stig ner till Storängsbotten och är strax vid Ryttarstadion. Tänker att det kunde vara kul med en hästbild och har Hammarskiölds dito från Spanska Ridskolan i huvudet. Hittar bara hästar på promenad, med ryttare på visserligen, men inget för en gatufotograf.

Atleten

Atleten

Tar mig strax in på Östermalms IP där unga djurgårdare tränar för kommande stordåd. En ensam idrottare ligger på tartanunderlaget och ser spänstig ut. Nu är jag på hemmaplan, passerar nämligen Stockholms stadion. Här byggs någonting inför någonting. Det enda någonting jag kommer på är Stockholms Maraton nu på lördag.

Vattenhål

Sturegatan ner och sen Norrlandsgatan. Hamnar på Bokskotten och köper sånär ännu en bok. Mitt bokkonto är redan övertrasserat så jag lyckas hejda mig. Hejdar mig gör jag även på Harry B James på Regeringsgatan. Ett vattenhål! Vattnet för dagen heter Brooklyn och jag testar samtidigt att fota i det besvärliga ljuset.

Ballongjakt och ormgrop

Ballongjakt och ormgrop

Tar Hamngatan till Sergels torg som ofta bjuder åskådaren på något extra. Hittar några pigga frisyrer och en randig klänning innan jag beger mig hemåt med tunnelbanan för byte till buss vid Slussen.

Spikey & the Mohican

Spikey & the Mohican

Rändering

Rändering

Tack för sällskapet, hoppas du hade lika trevligt som jag. Om så är fallet hoppas jag att du vill kommentera text och/eller bild. Tack på förhand.

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-05-30 19:35 | Läst 6943 ggr. | Permalink
Jo jag var också ute en sväng på stan i dag, men eftersom jag inte har inbyggd snabbframkallare i kameran tar det en stund med bilderna, lika bra det förresten, jag tror inte att jag fick några höjdare i dag. Då är det bra att få sig dina fina bilder till livs, gillar speciellt den med punkarna i trappan :)
-affe
Svar från mattimer 2010-05-30 19:58
Tack, Affe. Själv gillar jag sista bilden, det randiga murret. Det var kul att se sig omkring i nya kvarter och områden. Funkiskåkarna var fina. Hälsningar /Matti
Snygga gatubilder! Håller med er båda om era val,men jag fastnade för den från insidan av puben.

mvh Johan
Svar från mattimer 2010-05-30 21:20
Tack, Johan. Fick till ljuset skapligt i pubbilden till sist så det är ett okej val ;-) Hälsningar /Matti
Som alltid trevligt och inspirerande. Gillar ditt språk/sätt att skriva. Det stämmer väl med dina bilder. Stor variation idag, svårt att välja favorit. Känner mig lätt åksjuk av den sista, gillar lövens skuggspel, så olikt de andra fotona men ändå så bra och nära på något sätt. En bar var det länge sedan jag satte min fot på så får inte någon speciell känsla även om jag tycker du hanterat ljuset alldeles ypperligt. Punkarna och rulltrappan gillar jag nog bäst. Uppdelningen är ruskigt bra liksom kontrasten. /Malin
Svar från mattimer 2010-05-31 07:20
Tack, Malin. Det roliga med att blogga är bl a att lägga in bilder som annars aldrig sett dagens ljus dvs FS-poolerna. Här illustrerar de min promenad och mina experiment. Ett bildanteckningsblock, typ. Hälsningar /Matti
Visst är det inspirerande med solljus och skuggor!
Och du har kommit hem med en fantastisk samling bilder tycker jag...sista bara älskar jag!
MVH Lena E
Svar från mattimer 2010-05-31 07:30
Tusen tack för din fina kommentar, Lena. Mycket trevlig läsning som start på dagen. Hälsningar /Matti
Lika kul att hänga med dig den här gången! Blev ju en hel del superfina bilder, gillar killen som ligger svettblank i solen och även den från puben extra mycket. Mvh Meta
Svar från mattimer 2010-06-01 19:03
Kul att du tyckte det, Meta. Det gläder mig. Får man till ljuset på en pub så blir det nästan alltid bra. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver