Gatufoto - bro med sväng

Tänker ge mig på lite brofotografi denna gång. Inspirerad av Claes Wåhlin, men även nyss bortgångne Lennart Olson. Åker in efter avslutad arbetsdag och plockar upp Lennart Olsons "From one side        to the other" på  Alfa antikvariat, den berömda broboken, men på engelska.

Stillastående mobilman

Stillstående mobilman (gillar hur han står i förhållande till pelarna)

Går ner Olof Palmes gata, bort till Kungsbron och över till min lilla favoritsväng. Tänker att den en vardag i rusningstid ska trafikeras av fler en vad som varit fallet de helger då jag fått stå och vänta. Tar dryga kvarten innan jag får mina bilder.

Fötter

Fötter (tog med lite fötter i överkanten, tyckte det kunde vara käckt)

Härlig kvällssol när jag går mot centralen och blandar mig med massorna på väg till eller från pendeltåg, tunnelbana och bussar. Staden som myrstack!

Ute i svängen

Ute i svängen

I förrgår var jag med eleverna i 1b på AlbaNova och de jobbade med bland annat stjärnbilder. Oerhört härlig byggnad om än med en akustik som var hemsk, särskilt när en klass med sjuåringar släpper loss efter uppäten matsäck.

Arkitektur i svart och vitt

AlbaNova

Bloggade inget under helgen eftersom jag inte fotade något alls. I fredags var jag däremot som många andra, på Fotografiska i dess härliga lokaler i det gamla tullhuset. Det kändes ju inte helt färdigt, bland annat hoppas jag hitta ännu mer i bokshopen framöver. Den tänkta restaurangen öppnar inte förrän i september fick jag veta, nu fanns där ett enklare kafé. Utställningarna då? Annie Leibovitz gillade jag skarpt men det kräver flera återbesök för att ta in alla hennes bilder. Lennart Nilsson, Vee Speers och Joel-Peter Witkin heter de övriga utställarna, även de värda ett besök. 

På Fotografiska (gillar mörker)

Fem bilder får ni med denna mittiveckanblogg. Hoppas ni hade behållning av dem och min text. Och ni, kommentera gärna, det är så roligt tycker jag.

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-05-26 20:50 | Läst 6076 ggr. | Permalink
Fina bilder du bjuder på =)
Favoriten blev den nästsista bilden...välkomponerat och ett stort bonus för att du fångat med en människa gående på rätta stället. Bra jobbat!
/Lena
Svar från mattimer 2010-05-26 21:12
Tack för det, Lena! Hon kom där till sist. Hälsningar /Matti
Och jag som var rädd att du givit upp bloggandet... De första fyra fotona känns väldigt harmoniska och det sista drar in tyngden. Alba Nova vinner på det grafiska uttrycket och den lilla mänskliga närvaron. En helg utan fotografering, du börjar väl inte tappa gnistan?! /malin
Svar från mattimer 2010-05-28 07:26
En helg utan fotografering förvisso, men jag ägnade mig åt mina redan tagna bilder och åt att läsa om andra fotografer. Skrev ut ett gängbilder tagna på jobbet för en liten utställning i skolans matsal. Gnistan kommer och går, behöver ibland en idé om vad jag ska åka in och titta på. Helg snart igen och då får vi se… Tack för titten, Malin. Hälsningar /Matti
Hehe, man saknade din helgblogg litegrann. Blir som en trevlig följetång med lite inspiration för gatufoto. Har inte kommit ut alls på senaste tiden, du vet ju hur maj är inom skolans värld. Jag tycker du lyckas utomordentligt bra med dina brobilder. Har verkligen öga för linjer där Matti, en behållning att skåda dem.

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2010-05-30 08:30
Tack för det, Peter. Har undrat vad du har pysslat med på sistone när jag inte sett dig här på GF/FS. Trodde det var maratonträningen som tagit ut sin rätt. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?