Gatufoto - Non Violence, por favor

Har några bilder jag vill prångla på er så här mitt i veckan. Dels detta självporträtt taget utanför Moderna museet. Gillar det lite surrealistiska i den, associerar lite åt Stellan Mörner/Halmstadsgruppen. Eller så är jag bara j-igt pretto.

Fotografen själv utanför Moderna Museet.  

”Peace in our time”, sa han, Neville Chamberlain. Tji fick han, och resten av världen. Ett världsberömt fredsmonument är denna knutna pistol (”Non Violence”) av Carl Fredrik Reutersvärd. Han fick väl inte mer rätt han, egentligen. Dessvärre.

Brukar inte plåta statyer och skulpturer, eller konstverk andra har gjort. Den här kommer med för budskapet. (Ursäkta!)

En sol- och skuggleksbild får ni också. Den blev över från i söndags.

Fjättrade skuggor

På lördag väntar ett vernissage: "Stockholmx2", på Galleri Hagman. En barndomskompis, Mikael Thorselius, ställer ut tavlor och Jan Öhrström ställer ut fotografier.  Kommer att gatufota innan och efter och kommer jag bara ihåg det slinker jag in på Stadsmuseet och kollar. Tror det är någon fotoutställning även där. På söndag har jag lovat några ringmärkare att inventera ett par duvhöksbon. Länge sedan jag var ute i skogarna och fågelskådade så det är skönt med lite omväxling.

Tack för titten. Har du därtill lust att kommentera blir jag jätteglad.

Hälsningar /Matti

 

 

Inlagt 2010-05-05 19:48 | Läst 5676 ggr. | Permalink
Spännande med ett självporträtt. De är så roliga , de idéer som ibland poppar upp när man själv ska vara med i bild. Man ska ta vara på dem! God natt!

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2010-05-06 17:25
God eftermiddag! Jag kunde inte låta bli att plåta mig själv i spegelbilden och med den inramningen. Tack, Peter! Hälsningar /Matti
Jag är förtjust i skuggor så jag gillar den sista bilden bäst. Kul med lite geometriska former. :-)
Galleri Hagman ska kollas upp.
Svar från mattimer 2010-05-06 17:27
Jag gillade det sneda geometriska och kedjans skugga mitt i det hela. Tack, Monica. Kul med en för mig ny kommentator. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver