Gatufoto - MM ser Evert och Lee på MM

Besöker äntligen Evert Lundquistutställningen på Moderna Museet. Han är en favorit inom konsten. Tittar även på Lee Lozanos omtalade verk. Tar en del bilder utanför museet och inne, tills en vakt vänligen upplyser mig om att det inte är tillåtet att fotografera på museet. Hederlig som man är, ibland till överdrift, stoppar jag ner kameran och missar därför dagens bild på en liten tjej som kollar på en svartvit teve i utställningshallen. Grämer mig en god stund efter det.

Evert målar inte yxigt

Kollar museets utbud av litteratur och kommer därifrån med boken "Street Seen" (ja, det stavas så!). Undertiteln är "The Psychological Gesture in American Photography, 1940-1959". Boken innehåller foton tagna av Ted Croner, Louis Faurer, Robert Frank, William Klein, Saul Leitner med flera. Har ett tag känt mig bildstrött och utan inspiration. Nu ska detta ändras på, tänker jag mig. På köpet får jag ett par boktips av tjejen i kassan. Hon berättar att hon lägger alla pengar på böcker, nästan inget på mat. William Blake, brittisk poet, mystiker, konstnär och publicist, 1757-1827, har hon fastnat för, och en Birchfield, som jag inte hittade på Google. Eller, jag hittar en Birchfield som skrev om Choctaw- och Navajoindianer. Är det någon läsare av min blogg som kan hjälpa mig till rätt Björkfält är jag jättetacksam.

Lunch på MM

Lunch på MM

Väljer en bakgrund och testar lite andra vinklar på gatuporträtt utan att bli jättenöjd. Funderar över mitt gatufotande, inte minst efter gårdagens lätt mediokra skörd. Tänker åtminstone försöka hålla sådärbilderna borta från GF-poolen och bara lägga upp bilder som för mig har en wow-faktor. Har också börjat städa i mina album och det är gamla bloggbilder som åker först. Bloggen kan jag använda för okej-bilderna, som jag kan ha på min dator och inte något FS-album.

Inrutad tillvaro

Inrutad partillvaro

Tar ändå några bilder i dag som jag nog lägger in i album. Om de dyker upp i GF-poolen återstår att se. Går genom Gamla stan till Slussen. Stannar i Blå gången för att plåta det fina taket utanför f d Nordins papper. En man kommer med två små hundar. Plötsligt stannar han och ryter åt den ena vovven som kryper ihop. Jag plåtar men får mannen bakifrån. När han går vidare tar jag ner kameran och missar därför när han stannar en gång till för att huta åt samma vovve. Nu har en affärsinnehavare kommit ut med lite krimskrams i ett ställ och han försöker trösta hundstackaren. Det hade kunnat bli en bra bild, nu blir det missat tillfälle nummer två att gräma sig åt.

Gestikulerar

Söker rätta vinkeln

Och beträffande bildtrötthet och avsaknad av inspiration: det är bara att plåta på. Fota mycket. Prova annorlunda beskärningar. Lek, och/eller plåta annat än det vanliga ett tag. Kolla Martin Hertsius blogg så får ni ett exempel på vad jag menar. 

Tack för titten. Hoppas du gillade text och bild så pass att du vill ge en kommentar.

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-04-04 17:27 | Läst 4695 ggr. | Permalink
Kan inte hjälpa dig med Björkfält tyvärr, kanske hade gått bättre med Blake. Skrev en C-uppsats kring honom en gång i tiden. Tror du resonerar rätt kring GF-bilderna när man är på din nivå. Du har många med wow-faktor.

Mvh/Peter
Tack för kommentaren, Peter, och dina ord ang "wowfaktorn", men ibland känns det ändå som om jag slänger in bilder som inte har "det". Svårt att låta bli. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver