Gatufoto - 50 mm från Hornstull till Slussen

I dag provar jag gatufoto med nya 50:an på. Har 16-35 mm med mig i väskan men där stannar den. Hornstull blir utgångspunkten för påskaftonens gatufotopromenad. Många vårflanerande stockholmare längs vattnet där måsfåglar, sothöns, änder och svanar gläds åt att isflaken äntligen minskar i storlek. Ett ungt par solbadar på en brygga.

Tar några steg över till Reimersholme. Här har jag aldrig satt min fot tidigare. Hittar några valv och pelare som jag tittar lite närmare på.

Går längs Pålsundet mot Söder mälarstrand. Ett par kajakpaddlare kajkar ut mot Riddarfjärden medan isen knastrar och slår mot skroven. Många vackra fartyg ligger vid kaj, men jag är ju gatufotograf så jag lämnar dem och går upp och genom Münchenbryggeriet. Ett band repar i Smedjans rephus som ligger uppsmetat mot den branta bergväggen.

Tar Tavastgatan mot Slussen. Hittar årets första geting på trottoaren, den ser inte så pigg ut. Är lite trött själv och tar bussen hem efter bara en timme, tänker se lite fotboll och hockey under eftermiddagen.

Tack för att du läste mitt blogginlägg och tittade på mina bilder. Kommentera gärna, så gör du mig glad.

Glad påsk! /Matti

Inlagt 2010-04-03 17:52 | Läst 3357 ggr. | Permalink
Det är bara glädjas åt dina bilder och den tilläggande texten.
Den nya 50: gluggen verkar var ett fynd.
Gillar bild 1 som återger en fin känsla av vår värme.
Glad påsk! /Sven
Svar från mattimer 2010-04-03 18:36
50-gluggen är mkt bra men mer krävande. Man måste ha koll på bländare och slutartid på ett annat sätt nu för att t ex få det skärpedjup man tänkt sig, annars är man nere på 1,2 rätt som det är och väldigt kort skärpedjup.
Gillar också solbadarbilden bäst, övriga är lite mer standardbilder.
Tack för kommentaren, Sven, och fortsatt trevlig påskhelg! /Matti



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?