Gatufoto - Förbjudet att leka i tunnelbanan

Tar en utflykt till Liljeholmens tunnelbanestation denna soliga men iskalla söndag i mars. Har länge haft en idé att plåta i tunnelbanehallen, i det speciella ljus jag inbillar mig finns där. Stationen visar sig vara vänd åt fel håll i förhållande till solen så det blir att mjölka trappor igen. Leker lite med perspektiv, vinklar och linjer.

På rull

Lek med vinklar och linjer.

Det är inte så mycket folk i rörelse och jag väntar in flera tåg innan jag får lite ordning på den mänskliga närvaron. Hittar en trappa som är lovande, men den används inte alls under helgerna. Ovanför en annan trappa finns en trevlig sväng som jag gillar.

Tittar upp

Åker tillbaka en station och kliver av vid ett iskallt Hornstull. I lä är det varmare och jag strosar Helenelundsvägen österut och kommer snart in på Bastugatan. Här ser jag första vårtecknet: en sparkcykel har tagits ut i solskenet efter en lång vinter.

Dags för sparkcykeln

En undulat har flugit ut genom ett tillfälligt öppet fönster och efterlyses av matte på en papperslapp. Träffar strax en fågelskådande familj i en park men storlagen utsikt över stan. Småtjejerna åker stjärtlapp medan mamma och pappa skådar. Hittills har de sett en duvhök och en misstänkt korp i sin Swarovskitub. Tranor hade de sett häromdagen. Glömmer att fråga om de sett en undulat.

Ovan Besvärsbacken står ett par söderkisar och samspråkar och minsann vårspritter det inte lite i benen på den ene.

Det spritter i benen

Allsvenskan i fotboll rullar ju igång i helgen och i morgon. På Bastugatan dribblar sig ett syskonpar uppför med god bollkontroll. Säkrare vårtecken finns väl inte!?

Fotboll skall spelas i uppförsbacke

Tack för att ni läste och tittade på bilderna. Kommentera gärna, är ni snälla.

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-03-14 16:27 | Läst 7570 ggr. | Permalink
Framförallt kul att se levande stadsbilder, det är sånt som bara måste bevaras åt eftervärlden.

/K
Svar från mattimer 2010-03-14 19:36
En nog så viktig aspekt på gatufotografin! Kul att se barn i jaga upp efter en fotboll på Bastugatan, till exempel. Har upplevt kvarteren där som lite "döda", tomma på liv. Tack för kommentaren och kul att få ta del av dina synpunkter. Hälsningar /Matti
Hej Matti!
Trevliga bilder.
Bild två gillar jag, gillar svängen och trappen som kommer upp med de två personerna.
Söderkisar är alltid lika sköna att betrakta.
Hälsningar Sven
Svar från mattimer 2010-03-14 19:39
Tjenare Sven! Jag kom över besvikelsen över den uteblivna 50 mm-gluggen och drog en repa på stan. Gillar också den bilden bäst, är nöjd med kompen. Sen var det kul med lite söderfolk ur olika generationer. Tack för kommentaren. Hälsningar /Matti
Fina, levande bilder. Jag gillade att du valde sv/v och att du fångade så mycket miljö runt om människorna.

/Jonas
Svar från mattimer 2010-03-15 19:47
Hej Jonas! Kul att du nämner miljön runt människorna i mina bilder. Det är ngt jag ofta tänker extra på, dock utan att göra lika för varje bild. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver