Gatufoto - Katarina Maria Montelius

Massor av bilder!

Tredje gatufotopromenaden på lika många dagar. Har inga planer på vart jag ska bege mig, men det blir lite trappor inledningsvis. Tar några bilder uppifrån i Katarinatrappan (?), som mest blir konstiga (en ser ni här, döm själva).  Färgbilden blir hyfsad, även om jag inte får perfekt skärpa.

På vägen tar jag en bild in i Katarinagaraget, fortfarande inspirerad av gårdagens Dawid-utställningar. År 2030 plockar jag fram den igen och ser vilket värde den har då. Gillar särskilt benen bakom bildörren.

Travar på Glasbruksgatan nedanför Mosebacke och Kägelbanan och spanar lite i trappan upp mot kyrkan och Svartensgatan. Väntar på att den snöskottare jag hör bakom hörnet ska dyka upp på den del av terassen han skottar och som jag kan se från där jag står. Det gör han inte. Halt och slirigt är det och jag tvingas ofta gå mitt i gatan för alla snörasvarningssskyltar.

Nästa trappa är i slutet av Maria Prästgårdsgata. Här hänger en kavaj och jag plåtar en ung pojke som kommer mot mig. Tycker det kunde vara en kul bild. Killen tycker i alla fall att det är kul.

Följer Timmermansgatan över på andra sidan Hornsgatan och hittar ett vackert par cyklar.  En herr- och en dam-. Är så i Mariakvarteren igen, en riktigt tjusig och pittoresk rest av gamla Stockholm. Går ut på Monteliusgången och hittar lite folk att plåta och en vacker utsikt att begapa.

Har ett större tålamod numer och kan stå och vänta när jag hittar ett trevligt fotoställe. Ibland väntar jag förgäves och kammar noll, eller å blir det inte så bra som jag tänkt mig. Det sistnämnda när det är "ointressanta" människor som dyker upp i sökaren, typ turister med kameror. Batterierna börjar ta slut. Kamerans, inte mina. De senaste dagarnas fotograferande har gett ett sug efter ett 50 mm. 16-35:an som jag har på 5DmkII:an måste jag gå så nära med och 60 mm som jag har på 50D kommer jag för nära med, det blir ett kort tele.  Har kommit över de känslor som hindrat mig, och fortfarande hindrar många, att fotografera människor på nära håll. Ingen har sagt något negativt, men man får välja sina fejor (ansikten).

Passade på att ta en bild ner mot Söder mälarstrand, då vägkrysset var fint.  

Vet inte vad parken heter men de ser ut att ha det rätt bra där.

Tar några bilder från Bastugatan innan jag avslutar promenaden.  Bloggen slutar här. En massa bilder får ni, 11 st, kanske för många egentligen. Men ingen kan ju säga att det här inte är en fotoblogg ;-)  Tycker ni att någon/några var bra, får ni hemskt gärna kommentera. 

Hälsningar /Matti

 

Inlagt 2010-03-07 18:08 | Läst 16706 ggr. | Permalink
Härliga bilder med sin kvalitet. Även för mig fastnar "vägkrysset" och den första trappbilden. Härligt fångat!! Även fint med hur du ser bilden i ditt foto! /Peter-L
Svar från mattimer 2010-03-07 19:19
Tack så jättemycket, Peter. Roligt att du gillar första trappbilden trots den ovanliga vinkeln. Hälsningar /Matti
Fina bilder Matti.
Vägkrysset gillar jag eftersom jag har en liknande bild från samma plats.
Även sista bilden tycker jag är väldigt fin.
/Sven
Svar från mattimer 2010-03-07 19:55
Det torde finnas ett gäng bilder på detta vägkryss, om man tänker efter. Har inte sett någon själv, men krysset borde inte undgått någon fotograf som haft vägarna förbi. Tack för kommentaren, Sven. Hälsningar /Matti
Första trappbilden var kanon.
Svar från mattimer 2010-03-07 20:10
Jättekul att du tycker det! Tack, Per. Hälsningar /Matti
SMälarstrandskrysset är en favorit, måste leta bland dina album. Du har ett underbart språk, träffsäkert och med en torr humor som får mig att känna mig delaktig, nästan på plats och jag inte bara drar på mungiporna inemellan. Du får mig att se fram emot att lära känna Stockholm! /Malin
Svar från mattimer 2010-04-26 21:33
Stockholm är en annan stad sommartid. Det var en ynnest att få se Mälarens Drottning i vinterskrud för en gångs skull. Det blev för många bilder i den här bloggen, tycker jag. Många drunknade i mängden. Tack för de fina orden, Malin. De uppmuntrar till fortsatt bloggande även när fotoinspirationen tryter. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?