Gatufoto - Dawid, Elvis-Elvis, ikon och kontrast

Vårkänslor! På med vårkläderna och vårskorna, barhuvat och inga vantar! Härligt - i fem minuter. Mössan har jag stoppat ner i kameraryggan, men händer och tår kommer att lida.

Dawid och Elvis-Elvis

Inte mycket folk på Galleri Double Elvis, än.

I dag är det Dawid 3+1 som gäller. Ni som läste DN:s motorbilaga kunde på sista sidan läsa om Björn Dawidsson, "Dawid", och hans intresse för bilar och bilism. Vernissage på tre gallerier denna lördag. Jag börjar med Double Elvis där temat är parkeringsgarage och bilar inslagna i presenningar och bakom galler. 

Soffprocession

Här baxar vi soffa!

Fortsätter ner till Galleri iIkon. Här är det fokus på racerbilar och här finns Audi, Maserati, Ferrari med flera sida vid sida. 

Dawidpastisch

Pastisch på Dawid

Det är fullt med folk ute i vårsolen och jag tar några vimmelbilder här och där. Lite a la Lasthein, inspirationen kommer nog därifrån. Tar en pastisch på Dawid när jag passerar ett öppet garage.

Dawid själv, med blommor

Avslutar vandringen på Galleri Kontrast och här är det riktiga vernissaget. Vin och ostpinnar, fullt med besökare. Jag ser fotograf Dawid himself och väggarna är fulla med hans bilder från ett svunnet Stockholm och stadsdelen Sibiriens bilhandlarkvarter. Tagna med småbildskamera mellan åren 1969 och 2009.

Mot Maria Prästgårdsgata

Vid Maria Prsästgårdsgata

En liten kille begrundar en bild på en man som ligger under en jeep, med kroppen vikt runt höger framhjul. "Pappa, jag tror han är död!" "Nej, han ligger nog och mekar."

Mosebacke vattentorn

Ni får ett par bonusbilder också. Hoppas ni gillar dem.

Vimmel på St Paulsgatan

Tack för att du läste och tittade på mina bilder. Som alltid blir jag glad om du vill kommentera bild och/eller text.

Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-03-06 16:42 | Läst 22269 ggr. | Permalink
Jaha, vilken av de tre utställningarna gillade du bäst? Eller det går inte att jämföra dem, även om de är gjorda av samma fotograf? De verkar vara väldigt olika.
Svar från mattimer 2010-03-06 18:55
Den på Galleri Kontrast var störst, bäst och vackrast! Mer gatufoto om än med bilen som huvudobjekt. Sen kommer den på Dubbelelvis, medsina variationer på temat inslagnabilarbakomgallerip-garage. På Ikon hade han frilagda sportbilar sedda uppifrån, snyggt visserligen, men ointressant egentligen. Hälsningar /Matti
Hej Matti!
Det ser utsom du har haft en bra dag med många intressanta bilder.
Jag fastande för gänget som kommer baxande med soffan och kvinnans trevliga leende och killens iaktagande blick.
Sista bilden ang kryckorna så är det nästan en bravur att ta sig ut.
/Sven
Svar från mattimer 2010-03-06 19:34
Ja, det var slirigt ett par ggr men ändå inte såå farligt där jag gick. Några trappor var lite otäcka dock. Soffgänget är en kul bild, där kan man snacka om att man måste vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Tack för kommentaren. Hälsningar /Matti
Ah, Sibirien... Du vet jag spelar boule för Sibirien Club Pétanque i Stockholm ;)

/Peter
Svar från mattimer 2010-03-14 10:18
Boxaren Armand Krajnc: Jag förknippar boule med nudiststränder.
Finns nudiststränder i Sibirien? ;-)
Skillnaden mellan boule och pétanque? Så man vet vad man spelar, de få gånger man ramlar över ett set med klot. Hoppas helgen varit och är till belåtenhet. Hälsningar /Matti
Hehe, ja jag såg det på Mästarnas mästare... förutom det så gillar jag Armand, trots att jag är total våldsmotstånadare även om det sker i organiserad form. Skillnaden mellan boule och pétanque är ingen, i Sverige. Vi använder benämningen boule när vi talar om pétanque som är den vanligaste tävlingsformen. Egentligen är boule ett samlingsnamn för flertalet klotsporter... ungefär som friidrott är ett samlingsnamn.

Kolla in en träningssession "Siberia style", skulle Armand behöva se också :)

http://www.youtube.com/watch?v=i8axFWkW0L4



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?