Gatufoto - udda bilder p g a dimma

Har sett fram emot en gatufototur på stan men dimman är inte vad jag önskar mig, även om många bra bilder tagits just i denna väderlek. Nu får jag ladda för i morgon och jag får tid att fundera på vart jag ska bege mig, Liljeholmens t-banestation, Kungsholmsstrand? Är lite sugen på det grå, monotona, tråkiga, trista och tänker mig att Värtahamnen erbjuder detta. Där ska man kanske helst gå en vardag för att hitta den mänskliga närvaron som jag tycker, nästan alltid, krävs för ett bra gatufoto. Finns även ett ställe som syns från pendeln efter Årstaberg och innan Älvsjö, med en massa långtradare från Schenker med flera speditörer. Det såg också lagom trist och monotont ut. Ni som läser min blogg i morgon får se vad det till sist blev. En containerbild får ni som försmak. Undrade över "ME", därav titeln.

Why me?

Why me?

I denna blogg tänkte lägger jag upp ett par lite udda bilder. Ibland dyker det upp hundar i gatufotopoolen, alltså bara en hund, ingen husse eller matte, bara Fido i egen hög person(?). Tycker väl inte de hör hemma där och avstår oftast från att kommentera bilderna. Gör ibland ett undantag om fotografen är en som levererat i mitt tycke bra bilder innan. Bidrar med en hundbild här, där den mänskliga närvaron är påtaglig. Tyck gärna till om den.

Bara fötter, hund och ben

Hundliv: bara fötter och ben

Cyklar är vanligen förekommande i gatumiljöer och därför i gatufotopoolen. La på skämt in en cykelutmaning i poolen och brukar också glatt kommentera förekomsten av en eller flera cyklar, bara på skoj. Ni får därför en cykelbild också. Kapat huvud på närmaste cyklisten.

Cyklisterna

Har börjat rensa i mina album, tio bilder åkte ut i går och några till hänger på gärsgårn. Ni får här en experimentbild att förhålla er till. Förtjänar den att förbli en albumbild eller ska den ut? Flera bloggbilder kommer att åka ut så småningom, många är ju med som dagboksanteckningar bara.

Stress i sv/v

Till sist, alla bilder blir ju inte lyckade. Några blir rena katastrofen, av olika anledningar. Jag brukar hänga på mig båda kamerorna och de dinglar sen relativt fritt. Har jag tid hinner jag kolla inställningar med mera, går det snabbt plåtar jag bara och hoppas på att jag kan fixa det värsta i datorn. När kamerorna dinglar rubbas ibland programhjulet och senast lyckades kameran ändra från autoISO till 400 vilket fick en oönskad effekt på nedanstående bild. Jag är mycket nyfiken på hur den kunde sett ut annars. Tycker att den är befolkad med personer på ett bra sätt och den blev rätt kul ändå. Vad tycker ni?

Katastrof vid Skeppsbron

Exponeringskatastrof

Vore kul med lite synpunkter och kommentarer. Hälsningar /Matti

Inlagt 2010-02-27 11:47 | Läst 8318 ggr. | Permalink
Exponeringskatastrofen är katastrofalt bra faktiskt. Motivet är rörigt som 17, men tack vare just katastrofen är det den urfrätta snön som får allt att hänga ihop och bilden blir nästan harmonisk. Sen att den ligger i ett slags ingenmansland mellan svartvitt och färg gör det hela extra spännande i just det här fallet.
Jag har också katastrofer (haven't we all) och tur är det - jag tycker dom behövs som motvikt till det kontrollerade och medvetna.
/tim
Svar från mattimer 2010-02-27 15:25
Ja det blev en del oväntade effekter. Och det är som du säger, det behövs lite motvikter till det planerade och vältänkta. Tack för kommentaren, Tim. Hälsningar /Matti
Instämmer med de övriga, "Katastrofbilden" är bara så bra.
Att snön är utfrätt känns bara, mer som att det tillför bilden än att det är en katastrof.
Jag tycker så mycket om dina uttrycksfulla bilder.
Hälsningar/Sven



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?