Gatufoto på kul

Överger Maria för Hammarbybron denna dimmiga söndag. En riktigt kul promenad som ger en massa bilder, somliga är bra, andra mindre bra, några annorlunda för att vara av mig. Några som blir bra om de får ligga till sig. Nackdelen är att jag snart når silvertaket 400 bilder, och får börja rensa. Å andra sidan har jag  ju knappast 400 kanonbilder i mina olika album, men ändå. Att killa sina darlings är känns alltid hårt.

Trappor finns det gott om, och de ligger mig varmt om hjärtat. Finns ofta kul bilder att komponera. Här ett par exempel:

Komposition med trappa

Blå trappan

Vid den här härlig blå trappan stod jag länge och fotade. Uppifrån och nerifrån och bortifrån.

Följande Pieter ten Hoopens tips, mjölkar jag Hammarbybron ur olika vinklar och vrår. Plåtar folk uppifrån och nerifrån, framifrån och bakifrån. Gillar ju grova betong- och stålkonstruktioner och att placera människor i dessa miljöer, så jag har att göra här. Har lärt mig att gilla snön, modden, den bruna sandens mönster, lyktstolpars och räckens grafiska figurer mot snön. Tråkigt med gråljuset, men inget att göra.

6 tum

Fastnade för graffitin "6 och tycker att tjejen fixar kompen bra.

Tar svängen förbi Eriksdalsbadet. Skulle vilja plåta in mot badet en mörk kväll, så det turkosblå lyser i mörkret. Få se om jag orkar kliva av tunnelbanan när jag är på väg hem efter jobbet. Brukar vara rätt slut då.

Trappa ner vid Eriksdal

Gillar färgerna och arkitekturen här.

Kolonilotterna i Eriksdal erbjöd några vackra och gyttriga motiv. Tog ju en del gytterbilder i Maria och tar ett par till här. 

Mannen från kolonien

I kolonienTar några bilder med mark II:an på tunnelbanestation Skanstull och ett par vid Slussens dito. När jag kommer till Slussens bussterminal har det just skett en trafikolycka, ambulans och polis på plats. En buss förefaller ha kört på en person som just läggs på bår när jag åker förbi i min buss. Kunde ha gått dit och plåtat för "läsarbilden", men det är inte min grej.

budskap i t-banan

Fyra timmar senare är alla bilder jag är nöjd med uppladdade i mina olika album. Några av dem såg ni här i bloggen. Kolla gärna i mina album, de senaste bilderna ligger sist i albumen Stockholmsbilder, gatufoto svartvitt respektive färg, och jag fick en bild till färg/färg-albumet också.

Punkaren och Björn Borg

Tack för att du läste. Jag blir jätteglad om du vill kommentera. Hälsningar /Matti.

Inlagt 2010-02-14 18:48 | Läst 4639 ggr. | Permalink
Det var inte fy skam vad du kan åstakomma på fyra timmar. För att sedan få ta del av din fotosejour.
Slussenbilden med de två kvinnorna blev min personliga favorit från dagen skörd.
Svar från mattimer 2010-02-14 19:44
Tack, Sven! Gillar också slussenbilden, och Eriksdalbilden, äsch allihop, och några till som inte kom med här. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?