Gatufoto med Double Elvis

Londonviadukten får bli startpunkten för dagens gatufotopromenad. "Fånga ögonblicket" manar en affischtavla. Jag försöker, men får inte till det, inte där. Ibland är inte folk där de helst ska vara för ett bra gatufoto.

Parkpromenad

Vinterpromenad i parken

Svänger in på Kocksgatan för att titta på Andreas Lübecks utställning "Modern ruins of Berlin". Känner igen åtminstone en av bilderna - från Fotosidan?  Men varför heter galleriet "Double Elvis?"  – Två kaxiga killar? Jag vet inte, sa tjejen på caféet intill.

Dam med bilar

Kvinnan och hundkojorna

Nytorgsgatan norrut, Glasbruksgatan västerut. Plåtar lite av varje. Tänker att ni ska få lite variation på bilderna denna gång. Skådar ner på Katarinavägen och tar några bilder på folk som går längs muren mot Stadsgårdleden nedanför.

Mannen och Katarina

Man och Katarina

Snart är jag i kvarteren runt Brännkyrkagatan för att kolla några vinklar ytterligare. Det börjar kännas lite tjatigt med vyerna härifrån, även om de är vackra. Tar ett gäng bilder ändå. Mer miljö än människor, men rätt vackert. Vill ni se dem, titta i mitt album "Brännkyrkagatan…"

Bastugatan/Pryssgränd från ovan

Vy över Bastugatan/Pryssgränd

Genom Gamla stan och till Berns för att kolla en idé. Hade sett en målning av Jurgen von Konow, ""Vintersöndag", med motiv  från Berns och Berzelii park. Tänker ta en bild från samma vinkel och jämföra men där står en lastbil från en tvättfirma i vägen. Dessutom är Berns fasad inte lika vacker längre, inglasad.

No Scandinavia today

No Scandinavia today

Går Hamngatan upp mot Sergel. Ombyggnaderna för spårvägen pågår och skapar kaos. Sparvarna försöker hitta mat i kylan och kämpar med instinkten att fly för människorna som passerar upp och ner för Hamngatan.

Frestelsen

Liten fågel hittar gammalt bröd

Hemma i min förort träffar jag två småungar, en kille cirka åtta år och tjejkompisen cirka sju. Killen bligar på mig en stund innan han säger: – Tja, mannen. Vi har köpt godis!"

Hoppas ni hade behållning av text och bild. Kommentera gärna. Hälsningar, Matti.

Inlagt 2010-02-07 20:01 | Läst 4159 ggr. | Permalink
Det är med glädje som jag har behållning av din text och bild.
Det tog mej en vecka att kommentera, men bättre sent än aldrig.
Svar från mattimer 2010-02-14 18:49
Tack Sven! Höll på att tappa bort dagens blogg men tror jag fick upp den just. Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?