Gatufoto i minusgrader - en övning att klä sig rätt

Soligt och kallt.  Efter att ha slagit knut på latmasken sitter jag ändå på bussen för en fotorepa på stan.  Att gatufota vid låga temperaturer är även en övning i att klä sig rätt. Tror det är -15° och har fyra lager på benen: underställ, underställ lager 2, jeans och överdragsbyxor. Ganska okej visar det sig trots att det bara är -9°. Undertröja, underställ lager 2, flanellskjorta, fleeceväst och Fjällräven polarjacka, är däremot för mycket och jag svettas. Meindlkängor och dubbla strumpor klarar fötterna väl. Vantar okej.

Två män tre pelare

Besöker kända jaktmarker då jag kommer in lite sent. Det betyder Slussen, Götgatsbacken, Högdalsgatan och trapporna vid Södra Latin, Medborgarplatsen och Fatbursparken med trappor och pelare att lattja med. Värd ett återbesök då jag kanske bättre än i dag är på rätt plats vid rätt tillfälle.

Går Tjärhovsgatan ner mot Renstiernasgatan/Katarinavägen. Ett gubbgäng spelar landhockey i Björns trädgård i färgglada hockeytröjor. Kul sätt att umgås på. Längre fram jobbar snöröjare på Katarina norras tak. Tar några bilder uppifrån Katarinavägen och ner mot Stadsgården. Är lite avis på de som kan ta den typen av bilder, med svarta bilspår mot vit snö kompletterat med spår av människa eller människan själv med på något hörn.

Joggaren

Får ännu en bild till mitt färg/färgalbum. Är lite nöjd med den.

Rött och blått och tvärtom

Ny tur i morgon, när latmasken fått sitt. Vi hörs igen då.

 

Inlagt 2010-01-09 20:58 | Läst 4560 ggr. | Permalink
Jag gillar joggaren på övergångsstället. Riktigt trevlig bild.
Svar från mattimer 2010-01-09 21:36
Tack ska du ha, Claes. Finns ju ett antal sådana om man ser tillbaka i tiden. Gunnar Smolianskys finns här: http://www.fotosidan.se/cldoc/15564.htm
Hälsningar /Matti
Å..vilken bild!:-) Den sista är riktig fullpoängare:-) Tack för den! /Anna
Svar från mattimer 2010-01-09 21:39
Tack för den kommentaren, Anna! Ja den bilden är ju klockren, blir juvelen i kronan i mitt färg/färgalbum.
Den med övergångsstället är väldigt snygg, fastnade direkt i hur bra allt fungerar i bilden. Härliga kontraster!
Svar från mattimer 2010-01-09 22:01
Tusen tack för kommentaren, Nichlas! Kul att du gillar den. Hälsningar /Matti
Härligt att se, att du tar dig ut trots kylan. Och sen att du fått till några fina bilder gör ju inte saken sämre.
Joggaren på övergångsstället var ju riktigt bra.
/Sven
Svar från mattimer 2010-01-09 22:27
Det var ju inte så kallt i dag, blev lite besviken. Var som sagt klädd för -15°. Gillar joggaren men även sista bilden. Gillar mycket att hitta de där färgmatchningarna, och att leta håller ögat skarpt.
Tack för att du läste och kommenterade! Hälsningar /Matti
Håller också med om joggaren, men dina sköna färgexperiment är riktigt coola! Både OKQ8 och brallorna med markisen! Hoppas allt är bra...

Mvh/Peter
Svar från mattimer 2010-01-24 17:39
Tur att det tog sig på slutet, de första bilderna är ju inte alltför märkvärdiga. Ja, färgexperimenten ligger mig varmt om hjärtat. Det är så kul när det stämmer så bra som OKQ8, eller med mer udda färger. Du missar väl inte min blogg från i går? ;-)
Här är allt bra, hoppas allt är väl med dig också. Hälsningar /Matti(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?