Mitt 2009 som gatufotograf

 

Så här års brukar man ju sammanfatta ditten och datten. Jag tänkte sammanfatta mitt 2009 på Fotosidan. Som sig sig bör, lägger jag upp några av de bilder jag gillar mest av de jag tog under året.

På sin vakt
Bilder på högvakten är ju vanligt förekommande i alla sammanhang. Här fångade jag lite romantik på baksidan av vaktflygeln.

Gick in i det med avsikten att lägga upp fågel- och naturbilder. Kollade poolerna för detta och såg att det redan fanns miljoner bilder på sittande fåglar. När jag därtill kollade Brutus böcker/bilder insåg jag att det fanns annat som gav bättre lön för mödan. Landskap, tja.… Klippor, stränder, bryggor en masse. Hårt jobb krävs för att hitta det annorlunda, det som sticker ut. Utan bil skulle det ta en oerhörd tid att ta sig till bra fotoplatser, att sen vänta på rätt ljus – eller vara där tidigt för morgonljuset. Det finns inte!

Var tog ungdomen vägen?

Tycker den här bilden skildrar ålderdomens mödor, medan ungdomen sorglöst vandrar ur bilden, in i framtiden.

Så det blev gatufoto. Läste på, kollade länkar, tittade på andra gatufotografer här på Fotosidan och skapade mig sakta men säkert en egen uppfattning om hur det skulle kunna se ut.  Har till dags dato lagt upp cirka 180 gatufotobilder i mina olika album. Uppgraderade till silver och fick plats för många fler bilder och har vidgat vyerna och plåtar lite annat emellanåt. Har gett 939 kommentarer, mer än dubbelt vad jag fått, 436, och så tycker jag att det ska vara. Tycker för övrigt också att man ska tacka för kommentarer man får. Har lagt 89 bilder i olika pooler, de flesta i gatufotopoolen.

Vitt och svart

Här finner betraktaren många kontraster. Bilden är tagen på Östermalm, Stockholm.

Har med detta skrivit sju blogginlägg. Pretentiöst? Töntigt? Självhävdelse? Bara om Jante är ens guide i livet.

Nästa år blir det kanske mer gatufoto. Kommer att behöva inspirationssamlingsuppehåll (28 bokstäver) då och då, kanske ställer jag mig då vid mitt träsk här i Orminge och spanar efter vattenrallen. Brukar stå där någon timme i snö. Men då och då dyker den upp – rallen!

Eller så byter jag hobby igen. Det händer då och då.

Sans title

En bild som väcker många frågor.

Ooops. Vill ha med denna också:

Låtsasnallen

Så, Gott Nytt År! Tack särskilt Nils-Erik, Mats, Bengt, Malin, Mirja, Peter B, Sven såklart, och fler därtill för inspirerande bilder och för att ni med trevliga kommentarer uppmuntrat mig i mina bildövningar.

 

Inlagt 2009-12-31 11:26 | Läst 11636 ggr. | Permalink
Ditt 2009 som gatufotograf, får mej att bli väldigt inspirerad av gatufotot.
Under året som gått har du delat med dig av ögonblick som jag inspirerats av.
Ha ett fortsatt bra foto år under 2010
Mvh Sven
Tack så mycket själv Matti! Jag har som (en) målsättning 2010 att få ett album med gatufotobilder här på FS, är ju på din sida och snokar mycket för inspriation :)

Ha det fint nu, och god fortsättning!(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?