Gatufoto i gråväder

Efter dagar av snöfall och gråväder fick vi ungefär 90 minuter sol i dag, här i Stockholm . De första 30 minuterna av dessa ägnade jag åt att fundera över en gatufototur på stan eller en kortare naturpromenad hemmavid. När jag bestämt mig för det förra tog det nästa halvtimme att göra mig i ordning och gå till bussen. Sista halvtimmen sol fick jag sittandes på bussen.

Så med andra ord var det gråväder i alla fall när jag klev av vid Slussen, om än i någon nyans ljusare än i går. Brände kalorierna  mellan Slussen och Sergels torg t o r, en vanlig trad.

Inga pangbilder blev det heller, det som ni ser här är mest för att illustrera bloggen. Tog några bilder i bekanta miljöer men utan att få till det riktigt bra. Tyckte de flesta jag såg ute gick bort ifrån mig, när jag behövt människor som gick emot.  


Blev vittne till ett relationsdrama vid Klarabergsviadukten, som sen fortsatte på och utanför McDonalds. Inget man fotar direkt.  Hann inte med en kille som var ute i kylan i bara skjortärmarna men hade haft titeln klar: gillar inte engelska bildtitlar men denna hade fått ”A dedicated follower of fashion”.

Avslutade med en fika på Mäster Olof.

 

Inlagt 2009-12-27 18:02 | Läst 9191 ggr. | Permalink
Ja, det är tuffa tider för oss gatufotografer nu. Själv har jag lagt kameran på hyllan ett tag och botaniserar bland mina negativ från 70-talet. Scannern går varm och somt hamnar kanske i min blogg.
God fortsättning.
Svar från mattimer 2009-12-27 18:41
God fortsättning själv! Ska jobba två dagar i veckan som kommer, sen är det dags för förnyade ansträngningar. Gärna i bättre vinterväder än vi haft hittills. Tack för att du tog dig tid att läsa och kommentera! /Matti



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?