Urbant foto - Live in Berlin

Upplever för närvarande en het vecka i Berlin. Inte idealiskt för varken foto eller gatupromenader, men vad ska man göra?! Och något blir det ju. Tredje besöket i stan på två år och jag börjar hitta allt bättre, lokalsinnet fungerar bra. Kollade Schwerbelastungskörper i går, googla på det ni! Och i morgon åker jag med berlinarna Gustaf Engberg och Jan Bernhardtz (streetsofberlin)  till Wünsdorf-Waldstadt. Det kan ni också googla på. Mycket intressant och det finns ett samband.

Live in Berlin

Besöker i hög grad mina stamställen för att se om de håller klassen. En flopp sen senast är BierKombinatKreutzberg som senast hade ett godkänt sortiment av IPA, men nu bara tyskbira. Illa!

Bitte im fischladen melden

Brewbaker i ArminiusMarktHalle är en ny bekantskap som hamnar på plus. Här finns German IPA och det är gott nog för mig. Bästa MarktHallen är Neun, nere i Kreutzberg, där Johannes Heidenpeter  håller med egenhändigt mikrobryggt ale. Härligt ställe!

Ibland känner man sig som ett rostigt kugghjul - kanske

Det jamar lite i påkarna efter de två första dagarnas asfaltsnötande. Men det ska det göra. Värre är det med vad värmen och svettningen åstadkommer av ett obekvämt skavande här och där.

When I´m cleaning windows

Klockan är strax halv åtta på kvällen, dags för middag. Är sugen på gulasch. Vill man se och läsa mer om mina berlinäventyr, kan man hänga med till "Fotospår".

Inlagt 2014-07-18 19:20 | Läst 2063 ggr. | Permalink
Förra året vid den här tiden på året var det skitvarmt, klättrade till 39° mot slutet av min vecka... såklart jag blev night-life:are, det gick inte att stå ut mitt på dan.
Svar från mattimer 2014-07-19 07:29
Några 39° är det nog inte, men illa nog. Lite knepigt att sova, tycker jag.
2:an är så väldigt typisk! Men gillar 3:an också. Är svag för bilder som andra tycker är "röriga".
Svar från mattimer 2014-07-19 09:39
"Rörigt" är inget jag ägnar någon tankemöda. Gillar att det finns mycket att upptäcka i en bild, likväl som jag gillar det avskalade, enkla. Tack, Katja. Hälsningar /Matti
Spännande bilder med ditt tydliga signum....
Svar från mattimer 2014-07-19 09:41
Tack, Lena! Gillar att du tycker mina bilder har ett tydligt signum :) Hälsningar /Matti
Sköna Berlinbilder, Matti!
Kul att läsa i din "vanliga" blogg också!
Ha det fortsatt bra i helgen!
/Niklas
Svar från mattimer 2014-07-19 21:23
Tack, Niklas! Varmt som i h-e, men det är bara att bita ihop, svälja sina öl och sitt vatten och stappla vidare :) Hälsningar /Matti
Snygga gatubilder! Jag gillar kugghjulsbilden bäst. Läckert med alla affischerna i bakgrunden och personen på väg in.
Hälsningar, Bjarne
Svar från mattimer 2014-07-20 12:55
Stort tack för gillandet, Bjarne! Hälsningar /Matti



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?